(ACN) L’associació Promoció del Transport Públic (PTP) ha reivindicat tornar a posar en marxa el Tramvia Blau de Barcelona, quan fa cinc anys del tancament provisional per motius de seguretat. En un comunicat, ha recordat que el tancament es va fer sota la “promesa” d’un procés de reforma integral.

L’associació ha reconegut que el servei que oferia aquest mitjà de transport en les seves últimes expedicions no era eficient i requeria una renovació profunda per adaptar-los al estàndards del segle XXI. Cinc anys després, però, constaten que els treballs no han començat i per això temen “que no ho facin mai” i que el Tramvia Blau acabi finalment desapareixent.

Una oportunitat per enllaçar amb el centre de la ciutat

La PTP reivindica que el Tramvia Blau és una oportunitat per enllaçar el centre de la ciutat amb el Parc d’Atraccions del Tibidabo i el Parc de Collserola, a través de la connexió amb la línia L7 dels FGC i el funicular del Tibidabo a la plaça del Doctor Andreu. En aquest sentit, han demanat també la integració tarifària d’aquests tres tipus de transport, oferint un sol bitllet per al trajecte.

En cas que es reprengués el servei, també ha apuntat que cal garantir la coordinació horària entre els diferents serveis i augmentar-ne la capacitat.