Com cada 13 de desembre, desenes de fidels han fet cua aquest divendres davant la capella de Santa Llúcia, a la Catedral de Barcelona, per fer una ofrena a la patrona de les modistes. Per això, molts dels que hi han assistit eren modistes de professió que, per un dia, no han anat a treballar. La majoria hi han posat un ciri que al final del dia converteix la capella en una de les més il·luminades.

Per algunes escenes del seu martiri, Santa Llúcia és la santa que s’invoca per guarir tota mena de mals relacionats amb la vista. Per això, se la considera la patrona de les modistes però també dels oculistes i altres oficis que requereixen una bona visió.

Santa Llúcia

La diada de Santa Llúcia d’aquest 2019 ha incorporat una novetat gràcies als campaners del Pi. S’han recuperat les campanes de la capella de Santa Llúcia, a la Catedral, que feia dècades que no se sentien sonar. La mateixa associació de campaners ja ha tirat endavant altres iniciatives similars com ara els tocs de campanes el dia de la Mercè.