A menys de dues setmanes per Nadal, els mercats i les fires nadalenques han omplert la ciutat de Barcelona. Aquest cap de setmana, més enllà de llocs emblemàtics com la Fira de Santa Llúcia, han agafat protagonisme els mercats de productes artesans i de disseny d’autor com el de l’antiga fàbrica Lehmann, el mercat de dissenyadors independents que ha acollit el Disseny Hub Barcelona o el Festivalet, al Museu Marítim de Barcelona. Tots tres tenen en comú que són mercats que ofereixen productes fets a mà i que permeten comprar directament als creadors sense passar per intermediaris.

La majoria dels assistents asseguren que hi van amb l’objectiu de trobar regals originals. La Juliana, per exemple, explica que ha vingut al Festivalet “buscant alternatives a allò que s’acostuma a trobar als mercats tradicionals” i li ha semblat molt interessant perquè hi ha productes per a tots els públics. Un altre dels atractius que tenen aquests esdeveniments és la invitació que fan a poder fer un consum responsable. Segons asseguren organitzadors i paradistes, els articles que s’exposen estan fets a mà i amb un sentit de responsabilitat envers el medi ambient.

Pel que fa al Design Market ha coincidit aquest any amb el cinquè aniversari del Museu de Disseny de Barcelona, i per això, l’entrada al museu i al mercat ha estat gratuïta per a tothom. D’aquesta manera, els visitants que aquest 2019 superaran els 147.000, han pogut visitar les quatre exposicions que acull l’establiment.

Silvia Sanjosé, de l’editorial Comanegra situada a l’antiga fàbrica Lehmann ha assegurat que tot i haver estat un cap de setmana amb moltes fires i mercats de Nadal, “hem tingut un riu de gent tot el dia i, com cada any, ha estat un èxit”. Destaca també que hi han anat nous artesans en aquesta edició de la fira i tots han portat productes excel·lents.