‘Els Pastorets’ de Vallvidrera ja són un clàssic al barri. Fa 17 anys que representen la seva pròpia versió del text de Folch i Torres, titulada per segona vegada ‘Les Pastoretes’. Un muntatge que s’adapta any rere any per actualitzar-ne el contingut reivindicatiu i també per incloure’n pinzellades d’humor de proximitat. En l’edició d’enguany, el feminisme pren un protagonisme gairebé principal. En aquesta versió, les protagonistes són dues pastores en comptes dels clàssics Lluquet i Rovelló. Durant el transcurs de l’espectacle lluiten per alliberar-se i empoderar-se com a dones, i Satanàs les combatrà per evitar-ho. Per això, en alguns dels números musicals es parla d’enderrocar el patriarcat i d’iniciar la lluita feminista.

La història d”Els Pastorets’ de Vallvidrera es remunta al 2002, quan la companyia Els Pirates i la Fontmontina de Comèdia van iniciar-ne la tradició a Collserola i van portar la història de Folch i Torres al centre cívic en dues úniques funcions per a amics i familiars. Ara, l’espectacle s’ha fet popular i programa fins a nou representacions durant el mes de desembre. 

Un espectacle gairebé obligatori per a molts dels veïns

La Maria Helena, una de les actrius, hi participa des del primer any, però cada cop ho ha fet de forma diferent. Va començar representant el seu paper preferit, la ira, i ara, després d’anys, forma part del poble i també s’encarrega de totes les vestimentes. Explica, però, que li agradaria acabar els seus últims anys fent el paper amb el qual va començar, el pecat capital amb més geni. Per ella, igual que per la resta de components del projecte, formar part d’aquesta versió d”Els Pastorets’ és la millor forma de passar els dies de Nadal.