cartell-mossos-esquadra

L’inici de la campanya de vacunació contra la covid-19 ha derivat també en noves formes d’estafar sobretot al públic que ha de rebre la injecció: la gent gran. Els Mossos informen que ja han rebut denúncies de persones que han rebut una trucada conforme se’ls anirà a vacunar al seu domicili.

El conseller d’interior, Miquel Sàmper, ha explicat en una entrevista a RAC1 que els autors de les estafes cometen habitualment dos tipus de delictes. En primer lloc, accedir a l’habitatge i robar quan són dins. L’altre estafa que se’n pot derivar és “dir que els posen la vacuna i cobrar uns diners“.

Sàmper ha confirmat que s’ha interceptat una trucada de l’estil a Barcelona. Davant d’aquest escenari, fa una crida a la gent gran i als seus familiars propers a no fer cas d’aquestes peticions i ha recalcat que, el subministrament de les vacunes assumit pel sistema de salut públic s’administrarà en els centres sanitaris. “Només quan hi hagi una dificultat imperiosa física de trasllat d’alguna persona es farà al seu domicili” ha matissat el conseller remarcant que la població ha d’estar pendent del pla de vacunació pautat per Salut i així evitar caure en enganys.