Roda de premsa del sindicat policial USPAC

El sindicat independent dels Mossos d’Esquadra USPAC ha enviat aquest divendres una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en què l’acusa de “deslleialtat” i falta de confiança cap al cos policial. “Ens ha demostrat que els mossos no són per a vostè més que una arma política”, afirmen en el text.

Des del sindicat reclamen que la lleialtat del president Torra hauria de centrar-se a esbrinar “qui hi ha darrere de cada llançament de pedra, llauna, còctel Molotov, etc…”. “Defensi cada policia ferit amb tots els mitjans de què disposi i, llavors, parlarem de respecte”, reclama USPAC. En aquest sentit, el sindicat dels Mossos reclama al president que ordeni als serveis jurídics de la Generalitat que es personin com a acusació contra les persones detingudes. “Això és el que s’espera d’un president democràtic i pacífic”, afegeix el sindicat.

Els Mossos ja tenen mecanisme de control

Sobre la petició que Torra ha fet al conseller d’Interior perquè s’investiguin les actuacions policials dels darrers dies, i la necessitat de crear una comissió d’investigació al Parlament, USPAC diu que estaran “vigilants” per si s’inicia una “cacera indiscriminada”, i també per si cal “denunciar qualsevol acció o prevaricació”. USPAC recorda a Torra que el cos dels Mossos ja disposa dels mecanismes necessaris per “sancionar les conductes i els fets irregulars”.