El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat el conseller d’Interior, Miquel Buch, a iniciar “immediatament” les investigacions pertinents dins del cos de Mossos d’Esquadra “per depurar responsabilitats” si hi ha hagut actuacions que no s’hagin ajustat al protocol. Torra ho ha anunciat després de la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts.

Precisament, aquest migdia Miquel Buch ha explicat que el cos de Mossos d’Esquadra ha començat a recopilar “totes les imatges” de les actuacions policials dels últims dies.

Torra també ha traslladat al govern la necessitat de crear una comissió al Parlament per investigar els fets posteriors a la sentència del procés. El president de la Generalitat ha proposat que s’hi convidi a participar el síndic de greuges i entitats en defensa dels drets humans, per exemple. Precisament, Rafael Ribó, síndic de greuges, es va reunir aquest dilluns amb el president del Parlament, Roger Torrent, per valorar l’actuació dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional.