El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha confirmat aquest dimecres al programa ‘Els matins’, de TV3, que el departament ha obert “informacions reservades” de les actuacions dels Mossos d’Esquadra durant els incidents de la setmana passada. Després que es posessin en dubte algunes de les càrregues policials, Buch ja va informar que s’estan recopilant totes les imatges dels fets. Ara ja les estan revisant i estudiant per discernir si hi ha hagut excessos o si s’han ajustat a la normativa.

Després, en seu parlamentària, el conseller ha tornat a defensar la policia catalana. Després que divendres passat digués que els Mossos no tenen connivència amb les persones violentes, aquest dimecres ha afegit que els agents només carreguen després dels actes violents, mai abans. “Sense barricades els Mossos no haurien actuat”, ha dit Miquel Buch.

Pel que fa a les manifestacions, el cap d’Interior ha quantificat les mobilitzacions per la sentència del procés en prop de 2.000 en una setmana, en les quals han participat uns dos milions de persones. Tot i això, ha negat que a Catalunya hi hagi un “problema d’ordre públic” sinó que considera que és de naturalesa política.

Depuració de responsabilitats al cos

Durant la intervenció al Parlament de Catalunya, el conseller d’Interior ha defensat els elements de fiscalització del cos de Mossos d’Esquadra. Ha dit que hi ha protocols per depurar responsabilitats en cas que sigui necessari. En aquest sentit, ha volgut demostrar que “el cos depura responsabilitats quan no s’ajusten a la llei” i ha apuntat que en els darrers 10 anys s’han expedientat 514 mossos.