Els Mossos d’Esquadra diuen que el “pitjor escenari” del partit d’aquest dimecres, 18 d’octubre, al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Reial Madrid seria una invasió del camp. El comissari en cap, Eduard Sallent, ha afirmat que seria una “situació extrema que no preveiem com a probable però sí possible”.

En aquesta línia, ha explicat que els responsables de recuperar la normalitat i gestionar la situació serà la seguretat privada del Barça tot i que els Mossos intervindrien si la situació fos “especialment greu”, és a dir, en cas de desordres públics i es farien càrrec dels possibles detinguts. El comissari ha recordat que si hi ha persones que ho fan, “s’exposen a multes importants quantitativament i als socis a mesures disciplinàries” d’acord amb la Llei de l’esport.

La policia catalana està preparant, amb coordinació amb els responsables de seguretat de Barça i el Madrid, un ampli dispositiu de seguretat, ja que es considera un partit d’alt risc -com tots els clàssics- hi ha alerta terrorista de nivell 4 sobre 5 però, sobretot, perquè Tsunami Democràtic ha convocat una protesta als voltants. En total, en el dispositiu hi participaran 3.000 agents, entre mossos i agents de seguretat privada. A banda cal sumar-hi els efectius de la Guàrdia Urbana que es faran càrrec de la mobilitat.

Cordó als voltants del Camp Nou

Des de primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra desplegaran un ampli cordó policial exterior al Camp Nou que se situarà tenint en compte els quatre punts de protesta que ha convocat Tsunami Democràtic. El comissari en cap ha explicat que els concentrats que segueixin la convocatòria de la plataforma no podran avançar més enllà del cordó. En aquesta fase, Sallent ha explicat que hi haurà “filtres de control per assegurar-nos l’espai lliure i accessible”.

A mesura que s’acostin les 20 h -hora del partit-, aquest cordó s’anirà reduint per garantir l’accés de tots els aficionats dins el camp. En aquest punt, Sallent ha dit que s’intensificaran els escorcolls i estaran atents a les concentracions que puguin fer “grup radicals”. “Actuarem per garantir la seguretat en aquell espai” ha dit.

Buch: “El cos de Mossos garantirà el partit”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha remarcat que el cos dels Mossos d’Esquadra “garantirà la celebració del partit” i en aquest sentit, ha estat crític amb l’ajornament que va decidir la Lliga Professional de Futbol pels aldarulls arran de la sentència del procés -ja que el duel s’havia de celebrar el 26 d’octubre-. Buch ha dit que “va ser una decisió equivocada”. “No calia ajornar el partit de futbol. Els Mossos haurien garantit la seguretat d’aquell partit com ho faran el d’aquest 18 de desembre” ha assegurat.