El fort vent d’aquest divendres comença a notar-se a molts punts de la ciutat. L’Ajuntament ha activat el Pla d’actuació d’emergència municipal en fase d’alerta per les fortes ventades. Vist el risc de caigudes de branques d’arbres els parcs de la ciutat no obriran per motius de seguretat. Els Bombers de Barcelona ja han atès una cinquantena de serveis relacionats amb l’episodi de vent.

El govern municipal també demana màxima precaució a la ciutadania en aquells espais verds que no disposen de portes d’accés i que, per tant, no es poden tancar. El govern municipal vol evitar riscos per les condicions meteorològiques amb ratxes a la ciutat que poden fregar els 100 km/h.

De la seva banda, la Generalitat ja va alertar aquest dijous al vespre de les fortes ventades que s’esperen al conjunt del territori. El Servei de Meteorologia de Catalunya confirma que moltes comarques del país estaran, fins dissabte, en alerta 5 sobre un nivell de 6. Els serveis d’emergència han rebut 169 incidències amb el vent, de les quals 53 s’han fet des de Barcelona.

Consells de prevenció i seguretat

Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques i dona un seguit de recomanacions:

  • A casa: cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals. També es demana que es retirin testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer.
  • Al carrer: és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal parar atenció als vehicles que estiguin aparcats perquè el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.
  • També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, com l’exercici o l’esport, i els patis escolars.