Les màquines ja treballen al solar de l’antiga fàbrica de Cobega, situat entre la rambla de Guipúscoa, els carrers de Ca n’Oliva, de Binèfar i el límit amb el terme municipal de Sant Adrià de Besòs. És un espai conegut al barri perquè l’havien ocupat les instal·lacions de Coca-Cola i que, en els darrers anys, s’havia convertit en un aparcament per a camions. El projecte d’urbanització preveu construir-hi habitatges i diversos espais públics que han de servir per posar al dia aquest sector de la Verneda i la Pau.

De fàbrica de Coca-Cola a habitatges

Al solar, de 70.000 metres quadrats, s’hi construiran 1.200 habitatges i diversos espais públics com una plaça, una rambla, un passeig i tres carrers nous. Els veïns valoren positivament el projecte, que servirà per rentar la cara a un sector ubicat just davant de la parada de metro i per on transiten bona part dels busos que passen per la zona. “És la porta d’entrada al barri”, diu Manuel López, de l’Associació de Veïns Verneda Alta, “quan arribes ja sigui en bus o en metro el primer que veus és això i ja veus un barri que a poc a poc va canviant la dinàmica”.

Els veïns reclamen més equipaments

Tot i això, els representants veïnals reclamen que el pla urbanístic vingui acompanyat de nous equipaments ja que, argumenten, els actuals són insuficients. Expliquen, per exemple, que cal un nou CAP i escoles, entre d’altres. López explica que “està una mica col·lapsat ja. Si venen 3.000 persones, que és el que es calcula, la sanitat pública estarà una mica més en dèficit encara i també faran falta escoles”.

Els veïns també volen que el projecte respecti i incorpori el passat de la zona. Està previst que inclogui nous noms de dona al nomenclàtor. L’obra disposa d’un pressupost de més de 7 milions d’euros i està prevista que finalitzi el 2022.