Els agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions van iniciar la investigació després de la denúncia d’un home que es dedicava a la compravenda de cotxes. Segons aquest testimoni, dos individus corpulents van retenir-lo a ell i als seus dos fills menors quan es dirigia a ensenyar-los un cotxe. Els van traslladar al seu domicili de Barcelona, on el van obligar a entregar-los tots els diners en efectiu que pogués, i el van portar a un caixer automàtic per treure’n més. Després, els cinc es van dirigir al negoci que la víctima tenia a Lleida, on els va haver d’entregar més diners i dos cotxes amb les claus, la documentació i un contracte de compravenda signat mentre l’amenaçaven amb una pistola elèctrica.

Els Mossos d’Esquadra van comprovar que els sospitosos havien estat detinguts i empresonats el 2011 per fets similars. En aquella ocasió, havien obligat una persona a excavar la seva tomba, tot i que no la van arribar a matar. A més, la policia tenia constància que els sospitosos estaven planejant el segrest d’un metge barceloní i l’assassinat d’un empresari de l’Alt Penedès que acabava de rebre una herència important.

Els Mossos van detenir els vuit integrants del grup sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 3 de Barcelona. Durant les entrades als pisos de Barcelona, Badalona, Sitges i Sant Pere de Ribes, els agents hi van trobar una pistola amb silenciador, un revòlver, una arma de foc llarga, tres pistoles detonadores, una pistola elèctrica, tres vehicles robats, nou quilos d’amfetamines, 3,6 quilos de pastilles d’MDMA, 700 grams de cocaïna, estris per a la manipulació de droga i credencials falses de policia. El jutge ha decretat presó per a cinc dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres tres.