Segons ha informat l’Institut Català de la Salut, la fins ara cap del Servei d’Urgències i adjunta a la direcció de l’Hospital Moisès Broggi, Assumpta Ricart, serà la nova responsable de les urgències del centre, uns canvis que es faran efectius el 16 de juliol. Els metges d’urgències del Vall d’Hebron van denunciar el 27 de juny en una carta remesa a diversos mitjans de comunicació que el servei estava col·lapsat. Això comportaria, segons la seva versió, que alguns pacients passin fins a cinc dies pendents de l’ingrés i ha portat al límit la capacitat d’actuació dels professionals.

Els treballadors denuncien que des de 2011 i a causa de les retallades és habitual que cada estiu es tanquin desenes de llits, se saturin les urgències i s’endarrereixin les proves per no substituir el personal. Per això personal mèdic i usuaris del Vall d’Hebron i altres centres, com l’Hospital de Bellvitge, ja fa dies que protesten per mostrar el rebuig contra aquesta mesura.

Un canvi de funcions, segons l’hospital

Una portaveu del Vall d’Hebron ha explicat que Jiménez no ha estat destituït, sinó que se li han “canviat les funcions” perquè ocupi el càrrec de coordinador del Pla estratègic de malalts crònics, un lloc per al qual se’l considera idoni atesa la seva àmplia experiència. Segons l’hospital, la decisió l’ha pres el Comitè de Direcció de l’hospital en el marc d’una “reorganització” dels responsables del centre sanitari i ha estat acceptada voluntàriament per Jiménez.

Les urgències de l’Hospital Vall d’Hebron atenen cada dia uns 275 pacients, i uns 40 acostumen a quedar-se ingressats, però segons els metges del servei, la disponibilitat de llits de l’hospital deixa cada dia una mitjana de tres pacients sense llit, cosa que fa que s’acumulin fins a 120 persones en espera d’un llit.