Ja fa un mes que ha començat la remodelació del turó de la Rovira. Aquests operaris convertiran el mirador de la ciutat en un espai públic adequat als visitants, amb més llum i mobiliari urbà. També se n'estan millorant els accessos i es creen nous itineraris. I aquesta fase també inclou la museïtzació de les bateries antiaèries, on s'instal·laran panells informatius per explicar-ne la història. Tot plegat s'allargarà fins a principis de l'any que ve. I això significa que els accessos al turó estaran tancats fins llavors. Tot un inconvenient per als visitants. "Hemos bajado y una chica nos ha dicho que pasaramos la valla y que no pasaría nada. Hemos subido cuatro escalones y ya nos han dicho: 'No podéis pasar'." "Ens hem emportat una decepció però intentarem veure-ho per un altre racó." Però d'altres van més enllà i no dubten a entrar al recinte. "He saltado la valla para poder subir porque no voy a perder media hora de bus para no poder entrar." "Una mala època tancar-ho ara a l'estiu perquè puteja el turisme." De fet, els veïns i els operaris diuen que és habitual veure gent saltant les tanques, sobretot al vespre. Des de l'Ajuntament admeten la situació i asseguren que la Guàrdia Urbana ha intensificat la presència a la zona per evitar infraccions. FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó "Recomanaria que no s'hi entrés perquè quan hi ha obres no està del tot condicionat i hi pot haver instruments perillosos. I hi posarem atenció, està clar, si enganxem algú que hi entra i no hi ha de ser prendrem les mesures corresponents." De moment, però, les tanques no hi impedeixen l'entrada... ni la sortida.

Ja fa un mes que s’està remodelant el turó de la Rovira. Les obres, que tenen un pressupost d’1,48 milions d’euros, serviran per millorar-ne els accessos, instal·lar-hi enllumenat i mobiliari urbà i enjardinar-ne l’entorn. Per descobrir millor la història d’aquest espai, s’hi col·locaran panells informatius i es dissenyaran nous itineraris. Està previst que els treballs s’allarguin fins a principis de 2015. Fins llavors, no s’hi permetrà l’accés als visitants.

Alguns, però, es troben les tanques per sorpresa i, un cop allà, no es volen fer enrere. Esmunyir-se per sota o saltar per dalt són algunes de les peripècies que arriben a fer per entrar al recinte. L’Ajuntament és conscient de la situació i assegura que prendrà mesures contra qui cometi aquesta infracció.