Els aiguats han agafat desprevingut més d'un en el dia més inestable del que va de juliol. Xàfecs a primera hora, a mig matí, al migdia i, de nou, aquest vespre. En poca estona han caigut a alguns punts de la ciutat, com a la part alta de la Diagonal, fins a 11 litres per metre quadrat. Però el que ha fet d'avui un dia poc habitual en aquestes dates són les temperatures, que han baixat considerablement respecte a les d'ahir. Al migdia hi havia entre set i vuit graus menys que fa 24 hores. Les pluges d'aquesta matinada han fet créixer el cabal dels rius barcelonins. El del Besòs, per exemple, s'ha arribat a multiplicar per vuit. També s'ha activat en prealerta el pla d'emergència del Parc Fluvial del Besòs. Protecció Civil recomana prudència per unes tempestes que, tot i anar a la baixa, encara es poden reproduir amb moderada intensitat durant les properes hores. JORDI AURICH, director general de Protecció Civil "Pecaució pel que fa a la mobilitat però també estar a prop de rius i rieres que es puguin desbordar." Enmig de tanta inestabilitat el sol s'ha fet un espai aquesta tarda. Ara bé, no ha arribat a escalfar i ben pocs són els que s'han acostat a les platges de Barcelona, moltes amb bandera vermella. Per un dia els xiringuitos han tancat i la sorra, habitualment plena de banyistes, s'ha buidat per deixar pas als amants de la tranquil·litat i a algun buscador de tresors.

El temporal de pluja i llamps ha complicat la situació a l’aeroport del Prat, on s’han hagut de cancel·lar 41 vols. Els aiguats que han afectat la zona han obligat a activar restriccions en les operacions d’enlairament i aterratge, seguint el protocol de seguretat per tempesta que preveu espaiar el temps entre les operacions. A banda de les cancel·lacions, la pluja ha causat retards a la majoria dels vols.

L’aeroport de Barcelona tenia programades aquest dilluns 945 arribades i sortides, moltes de les quals s’han efectuat amb retards de diverses hores. Les pluges també han complicat el trànsit habitual dels dilluns a primera hora, amb cues que han arribat fins als 11 quilòmetres. La circulació ha estat especialment complicada als accessos a la ciutat pel nord, on les vies que arriben del Vallès i del Maresme n’han estat les més afectades.

La Direcció General de Protecció Civil ha rebaixat aquesta tarda el pla Inuncat a la fase de prealerta, en previsió que el temporal remeti durant les properes hores. Demanen que es mantingui la precaució ja que encara pot haver-hi pluges a l’àrea metropolitana i al Prepirineu. A la part alta de Barcelona, les precipitacions han arribat als 40 litres per metre quadrat.