lladres pisos panys

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup especialitzat en robatoris en pisos. Durant el juliol i l’agost havien comès una quinzena de robatoris a diversos districtes de Barcelona, com l’Eixample, Sarrià – Sant Gervasi, Sants o les Corts. Els Mossos van detenir aquest dilluns quatre homes d’entre 23 i 32 anys, a qui el jutge ha decretat que ingressin a presó.

La investigació ha permès detectar que aquest grup criminal tenia un grau alt d’especialització i que els integrants es repartien els rols. Dos dels detinguts tenien habilitats especials per confeccionar rossinyols específics per a cada tipus de pany, i això els facilitava obrir-los. Els altres dos membres s’encarregaven de vigilar els entorns mentre cometien el robatori i també col·locaven marcadors a les portes els dies previs. Els Mossos han explicat que els lladres fugien del lloc dels fets en transport públic.

L’operació policial que va permetre detenir-los es va dur a terme el 30 d’agost a l’Hospitalet de Llobregat. Els van arrestar en un pis on van poder recuperar diversos objectes robats, com telèfons mòbils, rellotges de luxe, joies, càmeres de vídeo o de fotografia i diners en efectiu, que en alguns casos ja s’han pogut retornar a les víctimes.

lladres pisos mossos

També es van decomissar instruments específics per elaborar eines destinades a l’obertura de panys i caixes fortes, jocs de rossinyols preparats per ser utilitzats i diversos tipus de panys que feien servir per practicar.

Aquesta setmana també es van detenir dos presumptes lladres per entrar escalant a un pis de les Corts i endur-se’n la coberteria de plata. El jutge en va decretar presó preventiva.