Balanç Serveis Socials 2020

El Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona ha arxivat la querella contra l’exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Laia Claverol. El passat mes de juny, treballadors municipals van presentar van acusar Claverol d’un delicte de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. La junta de personal i el comitè d’empresa denunciaven que l’exgerent havia atorgat gratificacions a 123 treballadors, la majoria “càrrecs directius o de gestió” de forma arbitrària. La justícia, però, ha decidit sobreseure provisionalment la causa perquè no ha trobat “ni tant sols indiciàriament” els delictes denunciats.

La magistrada Olalla Ortega considera que la gratificació de les hores extraordinàries realitzades pels treballadors, i motivades per l’increment de l’activitat dels Serveis Socials durant la pandèmia, ha estat degudament justificada.

Des d’un primer moment, la tinença d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI va justificar l’atorgament d’aquestes gratificacions als treballadors per les hores extres fetes en caps de setmana entre el març i el juny del 2020, a causa de la pandèmia. Des del consistori sempre han considerat que la querella no tenia cap base que la justifiqués, i l’àrea de Drets Socials va transmetre des d’un primer moment tot el suport a la gerent.