La matinada d’aquest dissabte s’ha tornat a repetir el patró de les nits passades: milers de persones que no respecten la distància social s’han agrupat, principalment, al passeig del Born i a la platja de la Barceloneta en la que ha esdevingut una altra nit de festa multitudinària improvisada amb alcohol, música i poques mascaretes.

El dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, posterior al tancament de bars i restaurants —a dos quarts d’una de la matinada—, ha hagut de desallotjar milers de persones. I un cap de setmana més, han barrat l’accés a alguns carrers de la Barceloneta per protegir el descans dels veïns.

“Jo ja he passat la covid” o “Ja estic vacunat”

Haver passat la covid o estar vacunat és motiu de relaxament per a alguns dels joves que surten de festa. “Jo ja he passat la covid i estic millor que una persona vacunada”, ha dit una noia, que també pensa que tothom qui és allà ja està completament immunitzat. D’altres apunten que des de l’inici de la pandèmia sempre han anat amb molt de compte, però ara que ja han rebut el vaccí s’han “donat el gust de venir aquí”, al passeig del Born.

Alguns joves també pensen que si obrís l’oci nocturn no serien al carrer i es podria controlar més la situació.