Les obres del pou de ventilació d’Adif a la cruïlla entre els carrers de Mallorca i Nàpols inicien la recta final. La fi dels treballs dona esperança als comerciants de la zona, que fa temps que es queixen de la pèrdua de vendes durant aquest període. Diuen que des que van començar les obres ―primavera del 2018― alguns negocis han hagut de tancar o traspassar-se.

La retirada de tanques millora les vendes

Al novembre, el carrer de Mallorca es va reobrir al trànsit . Des de llavors, ja no hi ha tanques que restin visibilitat a les botigues de la cruïlla i els negocis de la zona han notat una millora de les vendes. Tot i això, esperen que aviat s’obri també el carrer de Nàpols per recuperar la clientela. Abans, “sempre algú parava a la cantonada i venia a comprar. Ara, han de donar una volta de mil dimonis”, es queixa Lluís Guàrdia, del Celler Nulles.

Els botiguers reclamen més informació

Tot i que l’Ajuntament va fer una festa d’obertura, el carrer de Nàpols continua tallat. Els comerciants es queixen que el consistori no els informa sobre en quin punt es troben els treballs. I temen que torni a haver-hi endarreriments. Tot i això, esperen que es compleixin els terminis ―està previst que Nàpols obri al febrer i que l’obra acabi l’abril del 2020―.

Les obres a la cruïlla de Nàpols amb Mallorca van començar a la primavera del 2018. És una de les tres noves sortides de ventilació de l’AVE que es van aprovar el 2015, i que se sumaran a les sis ja existents.