contenidors

Descarrilament d’un tren a l’Estació de França

Un tren de passatgers de l’R2 Sud ha descarrilat aquest dimecres al matí a l’Estació de França. El tren ha estat evacuat sense ferits. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat. L’accident ha provocat afectacions en diverses línies. Ho ha explicat el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, en declaracions a ‘El matí de Barcelona’:


Les mobilitzacions del Tsunami pel clàssic

Tsunami Democràtic ha fet una crida a concentrar-se als voltants del Camp Nou a partir de les 16h, quatre hores abans del Barça-Madrid. Els Mossos d’Esquadra i els agents de seguretat privada del club blaugrana han dissenyat un ampli dispositiu policial per garantir que el partit es pugui jugar amb normalitat. Els veïns dels voltants es mostren preocupats. En parlem amb Anna Ramón, presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou:


Acord per aprovar les ordenances fiscals

El govern d’Ada Colau ha arribat a un acord amb ERC i Junts per Catalunya per aprovar les ordenances fiscals de cara a l’any que ve. Preveuen una pujada de taxes i d’impostos a Barcelona. Els republicans votaran a favor de les ordenances en el ple de divendres, mentre que Junts per Catalunya s’abstindrà. En parlem amb la portaveu municipal d’aquesta formació, Elsa Artadi:


La nova taxa de residus: pagaran justos per pecadors?

El maig de l’any vinent, entrarà en vigor una nova taxa de residus per als ciutadans de Barcelona. D’entrada, cada llar pagarà entre 27 i 51 € l’any, que aniran inclosos dins del rebut de l’aigua. A la llarga, però, es pretén que el preu es calculi individualment segons el grau de reciclatge de cada unitat familiar. Segons l’Ajuntament, l’any passat cada barceloní va generar gairebé 1,5 kg de residus cada dia. En parlem amb:


Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens parla de les hores prèvies del clàssic i de la vessant esportiva del Barça-Madrid:


La fonoteca

El Nil Via ens recorda alguns dels programes nocturns més destacats de la història de la radiodifusió de casa nostra:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: