El Centre d’Acollida Assís ha engegat la campanya solidària #capdonasensellar per posar en marxa la Llar Rosario Endrinal, pisos per a dones que es troben sense llar. La iniciativa ha començat amb ‘El primer àpat’, protagonitzat per cinc dones ateses per Assís que són convidades per la cuinera Ada Parellada al seu restaurant i comparteixen les seves experiències.

Pisos exclusivament per a dones

La campanya vol recollir fons per tirar endavant la Llar Rosario Endrinal que s’està construint a Sarrià (carrer de Santa Filomena amb la via Augusta). Es tracta del primer espai a Catalunya que oferirà apartaments unipersonals exclusivament per a dones sense llar. Seran 10 pisos amb espais comuns i un equip multidisciplinari, que les ajudarà a començar el procés de recuperació. El que es recapti en la campanya s’utilitzarà per equipar aquests pisos, que està previst que s’inaugurin el setembre del 2020.

Seran pisos dirigits a dones sense sostre de llarga evolució, que es troben en una situació de vulnerabilitat social molt extrema. Segons Assís, les dones es veuen afectades per més factors de risc que els homes, i estan exposades a més situacions de violència només pel fet de ser dones, fins i tot abans de viure al carrer. Un context que els provoca por, inseguretat i pèrdua de confiança amb l’entorn.