El comissari Miquel Esquius és el nou cap dels Mossos d’Esquadra. Ho ha anunciat el conseller d’Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa dimarts. Esquius era fins ara comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial.

El nou cap de la policia catalana substitueix Ferran López, que va dimitir el 14 de juny passat. López va acceptar el càrrec provisionalment durant l’aplicació de l’article 155, després de la destitució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Buch ha volgut destacar la tasca de López. “Va donar la cara pel cos”, ha dit.

Miquel Esquius, agraït al govern

Miquel Esquius ha mostrat el seu agraïment a l’equip de govern per la seva decisió final. “Accepto el càrrec perquè entenc que no pot ser d’una altra manera. Els comandaments hem d’assumir les responsabilitats que ens toquen. Espero estar-ne al nivell i respondre segons les expectatives”, ha dit.

El nou cap dels Mossos d’Esquadra ha destacat la labor d’anteriors comandaments policials. “Em sento hereu de determinats comandaments com Josep Milán o Josep Lluís Trapero. Tots ells m’han ensenyat a comandar i tenen tot el meu reconeixement personal”, ha dit.