Darrers mesos perquè el Casal de Gent Gran del Bon Pastor es traslladi a un nou local. L’Ajuntament preveu poder inaugurar el nou espai, situat al carrer d’Ardèvol, a la tardor. Serà un local més gran —que permetrà ampliar el nombre de tallers— i més confortable. Els 1.600 socis del casal esperen el canvi amb candeletes, ja que l’espai actual —de dues plantes i sense ascensor— dificulta algunes de les activitats.

Després de 30 anys encabit en el que originalment era una antiga casa del barri, el casal de gent gran es trasllada a un espai més ampli. Tal com assenyala la regidora del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, l’equipament nou doblarà la superfície i disposarà d’una cuina, que “donarà serveis a molts programes comunitaris que fem de salut”, alhora que servirà per fomentar “la cuina saludable amb gent gran”.

Adaptat a les persones amb mobilitat reduïda

Una altra qüestió a tenir en compte és l’adaptació dels espais a les persones amb mobilitat reduïda. Segons el dinamitzador del casal, Pau Vallespí, fins ara el fet de tenir dues plantes i que no estiguessin connectades amb ascensor “era un hàndicap” pels tallers que s’organitzaven al pis superior. Ara, però, amb l’ampliació de la superfície i la incorporació de més espais 100% adaptats als problemes de mobilitat reduïda, els usuaris esperen no tornar a tenir problemes de coincidència d’activitats en els espais.

Coincidència d’activitats

Com relata l’Ángeles Pérez, usuària des de fa vuit anys de les instal·lacions, en l’actual edifici “si es fa una cosa, no se’n pot fer una altra”. “El dia que es juga al bingo no es poden fer activitats, i el dia que hi ha activitats no es pot fer bingo”, explica qui creu que al nou espai “no es quedaran activitats cap dia sense fer”.

El nou Casal de Gent Gran del Bon Pastor s’ubicarà al carrer d’Ardèvol. És un edifici nou on encara s’estan fent obres i la previsió és que s’inauguri a la tardor.