L’ocupació de la masia de Can Safont, a Sant Genís dels Agudells, ha provocat el malestar dels veïns, que des de fa unes setmanes organitzen cassolades per demostrar-ho. Cada dilluns, dimecres i divendres, desenes de persones es planten davant d’aquest antic convent ubicat al carrer de Natzaret per protestar. Asseguren que tenen por perquè l’ocupació ha generat intranquil·litat al barri.

La tensió ha anat creixent des del gener, quan es va produir l’ocupació. A l’abril, hi va haver un primer incident amb un petit incendi a l’entrada de la finca. En les últimes setmanes, però, l’enfrontament es va endurir arran de la mossegada del gos d’un suposat ocupant a un infant durant les festes del barri.

Segons l’Ajuntament, la propietat de l’edifici va presentar denúncia als Mossos el 2 de juliol. El districte respon als veïns que com que es tracta d’una fica provada no hi poden intervenir directament. Per això, la seva actuació s’ha centrat a mirar de mediar entre les parts.

El portaveu dels ocupants amb el qual ha pogut parlar betevé defensa que la seva voluntat és rebaixar la tensió i integrar l’activitat de la casa a la vida del barri. Explica que han adequat diversos espais per obrir-los a tothom, com l’hort que han fet als jardins, una sala per a exposicions i un alberg amb un límit d’estada de 15 dies.

Els veïns han expressat les seves queixes a l’audiència pública del districte d’aquest dilluns. A la sessió, van demanar que es faci un desallotjament ràpid i acusen els ocupants de treure’n profit econòmic. El ple del districte de dijous tornarà a tractar la problemàtica per aquesta ocupació a petició del PSC i el PDeCAT.