Fa temps que els veïns denuncien molèsties per sorolls i brutícia a l’antiga fàbrica La Negra, ocupada des de fa anys. Ara també estan preocupats per les noves obertures que han aparegut a la paret mestra que dona a l’avinguda Diagonal. Afirmen que els ocupants de la nau les han fet sense permís i temen que afectin a l’estabilitat de l’edifici.

El Pedro Martí, veí de la zona, diu que els ocupants “fan el que volen” i es mostra preocupat per les noves obertures al mur: “Això crec que no s’ha de fer i l’Ajuntament hauria de posar-hi més remei”.

Famílies vulnerables

Des de l’Ajuntament, afirmen que supervisen la situació a l’antiga fàbrica, però que directament no els ha arribat cap denúncia per aquesta qüestió. El conseller tècnic del districte, Jordi Matas, explica que el que sí que fan és un seguiment des de Serveis Socials a les famílies ocupants per la seva condició de vulnerabilitat. També “es fa un requeriment a la propietat perquè mantingui en condicions l’edifici”, explica.

El Consistori també assegura que vigila que no s’acumuli brutícia per la proximitat de la nau amb l’edifici provisional de l’Escola Gaia.