El Ministeri de l’Interior ha activat un nou dispositiu de seguretat amb motiu de la visita del rei Felip VI i la princesa Elionor a Barcelona el pròxim 4 de novembre, concretament al Palau de Congressos, així com per la campanya de les eleccions generals del 10 de novembre. Segons fonts del ministeri citades per l’ACN, són relleus dels antidisturbis que han estat actuant a Catalunya després de la sentència del procés i actuaran “en coordinació i col·laboració amb els Mossos”.

Actualment, hi ha desplegades a Barcelona cinc brigades de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP). El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha admès aquest dimecres que el seu executiu està preocupat per possibles incidents durant la jornada de reflexió, tot i que també ha apuntat que l’Estat adoptarà les mesures necessàries per garantir la seguretat dels dos esdeveniments.

Dispositiu similar al del consell de Ministres a la Llotja de Mar

Fonts de la policia espanyola han confirmat a betevé que el dispositiu que s’activarà per la visita del monarca a Barcelona és similar al que es va desplegar pel consell de Ministres a la Llotja de Mar, el 21 de desembre del 2018. Segons aquestes mateixes fonts, està previst que al perímetre exterior del Palau de Congressos estiguin els Mossos d’Esquadra, policia que té la competència en ordre públic a Catalunya. La Policia Nacional només es desplegarà dins de l’edifici si ho requereix la Casa Reial.