El Consell de Govern de la UAB ha aprovat aquest dimecres al matí “mesures excepcionals” per a l’avaluació de les assignatures del primer quadrimestre del curs 2019-2020. En un comunicat, la universitat ha detallat que els estudiants que ho vulguin podran sol·licitar una prova de síntesi recuperable. Ara bé, l’Autònoma afegeix que cada centre docent haurà de valorar quines assignatures no es podran avaluar amb una prova de síntesi final.

Al llarg dels darrers dies, diverses facultats estan prenent mesures per compatibilitzar el dret a mobilització dels estudiants i l’activitat acadèmica. La Universitat Pompeu Fabra va optar aquest dimarts per oferir una avaluació única als estudiants que ho demanin per poder secundar la vaga indefinida contra la sentència del procés.

A la Universitat de Barcelona, segueix el degoteig de facultats que han pres mesures excepcionals. Només no s’han pronunciat encara la Facultat de Belles Arts i la d’Informació i Mitjans Audiovisuals.

 • Facultat de Ciències de la Terra: es pot sol·licitar l’avaluació única fins a l’últim dia lectiu. Les activitats avaluables i d’assistència obligatòria s’ajornen fins al 5 de novembre.
 • Facultat d’Economia i Empresa: es flexibilitza el termini per sol·licitar l’avaluació única. Les activitats avaluables i d’assistència obligatòria dels dies 30 i 31 d’octubre s’ajornen.
 • Facultat d’Educació: es pot sol·licitar l’avaluació única fins al 5 de novembre. No hi ha activitats avaluables i d’assistència obligatòria fins al 5 de novembre.
 • Facultat de Filosofia: s’amplia el termini per sol·licitar l’avaluació única. Les activitats avaluables i d’assistència obligatòria s’ajornen fins al 5 de novembre.
 • Facultat de Geografia i Història: s’amplia el termini per sol·licitar l’avaluació única. Les activitats avaluables i d’assistència obligatòria s’ajornen fins al 5 de novembre.
 • Facultat de Física: s’amplia el termini per sol·licitar l’avaluació única. Les activitats avaluables i d’assistència obligatòria s’ajornen fins al 5 de novembre.
 • Facultat de Matemàtiques i Informàtica: s’amplia el termini per sol·licitar l’avaluació única fins al 5 de novembre. Els exàmens parcials dels dies 31 d’octubre i 4, 5, 6 i 7 de novembre es traslladen als dies 7, 11, 12, 13 i 14 de novembre. Es reprogramen, també, les activitats avaluables i d’assistència obligatòria i les dates de lliuraments.
 • Facultat de Medicina i Ciències de la Salut: es pot sol·licitar l’avaluació única fins al 30 de novembre. Les activitats avaluables i d’assistència obligatòria s’ajornen fins al 5 de novembre. Les activitats que no es puguin ajornar no s’inclouen en l’avaluació continuada.
 • Facultat de Química: es pot sol·licitar l’avaluació única fins a l’últim dia lectiu. Es reprogramen les proves parcials dels dies 29 d’octubre i 5 de novembre.
 • Facultat de Psicologia: es flexibilitza el termini per sol·licitar l’avaluació única. No hi ha activitats avaluables i d’assistència obligatòria fins al 6 de novembre.
 • Facultat de Filologia i Comunicació: es pot sol·licitar l’avaluació única fins al 28 de novembre. Es flexibilitzen les activitats avaluables i d’assistència obligatòria fins al 5 de novembre.
 • Facultat de Dret: es pot sol·licitar l’avaluació única fins al 20 de desembre. S’ajornen les activitats avaluables dels dies 30 i 31 d’octubre.
 • Facultat de Farmàcia: no hi ha activitats avaluables i d’assistència obligatòria fins al 5 de novembre.
 • Facultat de Biologia: s’ajornen les activitats avaluables i d’assistència obligatòria.

Pel que fa a la Universitat Politècnica de Catalunya, cada centre haurà de debatre la millor fórmula “per atendre de la millor forma possible” la petició del claustre i les demandes que els han fet arribar tant els mateixos estudiants com delegacions d’estudiants.