Hem seguit què ha passat el 21 de desembre a Barcelona. El consell de ministres convocat a la Llotja de Mar i les mobilitzacions organitzades per la ciutat, així com també els talls a les carreteres i als accessos de Barcelona.

22:24
   

Fins aquí el minut a minut de la redacció de ‘betevé’ sobre la jornada del 21-D. Gràcies per la confiança.

21:52
   

La BRIMO se’n va de la comissaria de les Corts, però es manté el dispositiu inicial amb una vintena d’agents de l’ARRO. Els concentrats convocats pels CDR segueixen concentrats en solidaritat amb els detinguts.

21:45
   

Els Mossos donen per finalitzat el dispositiu policial i agraeixen “a tota la gent que ha seguit les indicacions” i als agents que han treballat “en un dispositiu complex”.

21:38
   

Apareixen set furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos des del carrer d’Entença. Els agents volen delimitar la zona de la protesta dels CDR davant la comissaria de les Corts.

21:18
   

Unes 200 persones convocades pels CDR segueixen concentrades davant la comissaria dels Mossos a la travessera de les Corts.

21:00
   

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha atès sis persones de caràcter lleu durant el transcurs de la manifestació unitària d’aquesta tarda. Quatre d’elles han estat traslladades a centres sanitaris.

20:55
   

Els concentrats tallen la travessera de les Corts amb el carrer d’Entença. La Guàrdia Urbana desvia el trànsit.

20:49
   

Desenes de persones convocades pels CDR es concentren ara davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la travessera de les Corts en “solidaritat” amb els detinguts durant les protestes d’avui.

20:33
   

Els organitzadors xifren la manifestació en rebuig del consell de ministres en 80.000 persones.

20:00
   

40.000 persones han omplert el passeig de Gràcia per la manifestació unitària, segons la Guàrdia Urbana.

19:38
   

L’acte ja ha acabat, però els manifestants encara ocupen el passeig de Gràcia. Els assistents exigeixen la llibertat dels polítics independentistes empresonats i criden a favor de la República Catalana.

19:25
   

Finalitza l’acte de la manifestació unitària “Tombem el règim”.

19:13
   

Bel acaba de llegir el manifest. “Farem d’aquest 21-D l’inici d’un cicle de mobilitzacions per recuperar la sobirania que se’ns nega i que només assolirem amb la república catalana. Tombem el règim pels drets socials i polítics, per l’autodeterminació, contra la repressió”, conclou.

19:07
   

L’actriu Sílvia Bel puja a l’escenari per llegir el manifest de la Comissió 21-D. Reivindica el mandat de l’1 d’octubre.

19:04
   

Comença l’acte de la manifestació unitària de rebuig al Consell de Ministres. Hi participen Roger Español i Marta Torrecillas, que denuncien “la repressió de l’Estat”.

19:01
   

La capçalera de la manifestació arriba a la Gran Via. Els manifestants canten ‘Els segadors’. Està previst que en breu comencin els parlaments a l’escenari.

18:50
   

Una quarantena de membres de Sanitaris per la República segueixen la manifestació per si fos necessària la seva actuació.

18:42
   

Milers de persones baixen pel passeig de Gràcia. Es dirigeixen a la cruïlla amb la Gran Via, on les entitats han muntat l’escenari. Allà, en un acte conduït per l’actor Pep Planas, es llegirà el manifest.

18:30
   

El Sistema d’Emergències Mèdiques actualitza les dades de les persones ateses. A hores d’ara, el SEM ha atès 62 persones. S’han realitzat vuit trasllats, però cap no és de gravetat. 35 dels atesos són agents dels Mossos.

18:21
   

“Tombem el règim” és el lema principal de la capçalera de la manifestació convocada per les entitats sobiranistes. Comencen a baixar pel passeig de Gràcia.

18:00
   

Els Jardinets de Gràcia s’omplen de manifestants. A aquesta hora ha de començar la manifestació convocada per entitats sobiranistes.

17:54
   

El Departament de Salut informa que, a banda de la cinquantena de persones ateses pel SEM, 15 persones més han anat a centres sanitaris de Barcelona. La majoria era per contusions i cap d’elles en estat greu.

17:35
   

Segons el CDR del Parc i la Llacuna i la Vila Olímpica, els Mossos han detingut una altra persona de manera “aleatòria”. Diuen que ha estat traslladada a la comissaria de les Corts.

17:31
   

Una trentena de persones s’estan concentrant a la plaça d’Artós, a Sarrià, convocats per l’entitat ‘Som a temps‘. La seva intenció és fer una marxa amb cotxes arreu de la ciutat que han definit com “un passa carrers festiu amb rumb a la glòria”.

17:23
   

Un manifestant assegura haver rebut una bala de “foam” dels Mossos al carrer de la Fusteria, aquest migdia. Ha estat atès pel SEM.

17:14
   

Persones que estaven concentrades a la via Laietana quan la policia els ha dispersat expliquen com ho han viscut. Asseguren que l’actuació policial “els ha agafat per sorpresa” i que “semblava pensada per fer por”.

17:06
   

Els Mossos d’Esquadra detallen les detencions que han realitzat fins ara. Set persones han estat detingudes a la zona de les Drassanes per enfrontaments contra la policia; una a la via Laietana per desordres públics; una altra a la plaça d’Antonio López per atemptat als agents de l’autoritat, i una més pel mateix motiu a la plaça d’Urquinaona.

16:48
   

El trànsit al voltant de la Llotja de Mar, normalitzat. La via Laietana, però, es manté tancada.

16:32
   

El Sistema d’Emergències Mèdiques actualitza les dades de les persones ateses. A hores d’ara, han atès a 51 persones. El SEM informa que, tot i que s’han realitzat sis trasllats, cap d’ells no és de gravetat. 30 dels atesos donats d’alta in situ són agents dels Mossos.

16:25
   

Fins ara, la xifra de detinguts s’enfila fins a les 12 persones: 10 a Barcelona i dues a l’Ampolla. L’última ha estat a la via Laietana. D’altra banda, 28 agents dels Mossos d’Esquadra han resultat ferits durant l’actuació policial.

15:50
   

Vídeo de l’actuació dels Mossos d’Esquadra al carrer Nou de la Rambla amb carrer de Sant Oleguer aquest matí. Les imatges mostren com els agents redueixen i retenen algunes de les persones concentrades.

15:34
   

Els Mossos han reduït un manifestant davant de l’edifici de Correus quan estaven desallotjant la part baixa de la via Laietana.

15:14
   

Tensió i corredisses a la via Laietana i a la plaça d’Antonio López. Els Mossos intenten dispersar els manifestants que encara hi queden.

14:50
   

Finalitza el dispositiu dels Mossos d’Esquadra al voltant de la Llotja de Mar. El cos informa que en breu es restablirà el trànsit a la zona.

14:35
   

Fins ara, el Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat ha atès 32 persones, 27 d’elles per contusions. El SEM confirma també que ha atès almenys tres persones de diversa consideració al carrer d’Àngel Baixeras, on el SEPC havia denunciat impactes de bales de “foam”. No s’ha de lamentar cap ferit de gravetat.

14:23
   

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans denuncia que hi ha hagut persones ferides per les porres dels agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional. A més, asseguren que han fet servir bales de FOAM.

14:13
   

Ja són nou les persones detingudes a Barcelona arran dels incidents del 21-D. L’última ha estat arrestada pels Mossos d’Esquadra a la Llotja de Mar per haver llançat objectes als agents.

14:04
   

Els Comitès de Defensa de la República de Catalunya desconvoquen la manifestació d’aquest matí. Asseguren que no hi ha “res a negociar amb un estat que ens vol sotmeses” i que “a cops de porra ens vol fer callar”. A més, fan una crida a sumar-se a les protestes de la tarda.

13:52
   

Els Mossos d’Esquadra fan balanç del dispositiu del 21-D. A Barcelona, fins a les 13.30 h, s’han detingut set persones a la zona de Drassanes i dues a la via Laietana.

13:39
   

Aquest és el moment en el qual el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha marxat en cotxe de la Llotja de Mar.

13:30
   

El Servei d’Emergències Mèdiques, el SEM, ha atès 15 persones en relació amb els incidents del 21 de desembre, quatre dels quals són Mossos d’Esquadra. Tot i això, cap ferit no és de gravetat.

13:24
   

Un home que intentava posar pau quan alguns manifestants volien trencar el cordó policial ha acabat ferit al cap.

12:53
   

Els Bombers arriben a la via Laietana entre aplaudiments dels manifestants. Se situen estratègicament entre els activistes i el cordó policial per intentar evitar nous incidents.

12:44
   

Els Mossos d’Esquadra han carregat contra els manifestants de la via Laietana, després que una part intentés saltar-se les mesures de seguretat.

12:38
   

El dispositiu del 21-D suma set detinguts. Sis d’aquests han estat arrestats a la zona de les Drassanes per enfrontaments contra la policia, mentre que s’ha detingut una persona a la via Laietana per desordres.

12:35
   

Els Comitès de Defensa de la República de Catalunya, a través de Twitter, han anunciat que la columna amb origen a la Rambla es desplaçarà fins a la via Laietana.

12:15
   

Picabaralla entre manifestants a la concentració de la via Laietana. Una part dels activistes ha tractat d’impedir que la resta saltés les tanques.

11:54
   

La càrrega policial ha acabat amb dues persones detingudes a la zona de les Drassanes, que se sumen a un altre detingut poc abans en el mateix indret. En total, ja hi ha quatre detencions.

11:40
   

Nova càrrega policial a l’avinguda de les Drassanes. Els manifestants han traspassat el cordó policial, han llençat bengales i hi ha hagut corredisses. Els Mossos d’Esquadra han carregat per aturar-ho.

11:28
   

Tensió en augment en la concentració situada a l’avinguda del Paral·lel. Els manifestants han llençat objectes i ous als Mossos d’Esquadra, que mantenen el cordó policial.

11:19
   

Comença el Consell Popular de Ministres, un acte organitzat al pla de Palau per la plataforma Òmnium Cultural que té l’objectiu de rebutjar el consell de ministres que se celebra a la Llotja de Mar.

11:09
   

Desenes de persones es concentren davant la Llotja de Mar, on s’està celebrant el consell de ministres.

11:02
   

Cassolada als voltants de la Llotja de Mar. Alguns veïns propers a la zona han fet sonar cassoles per rebutjar el consell de ministres.

10:53
   

El PDeCAT, ERC i la CUP i els regidors no adscrits, Puigcorbé i Ardanuy, han abandonat el plenari de l’Ajuntament en solidaritat amb la manifestació que hi ha a la ciutat.

10:40
   

Els Comitès de Defensa de la República han anunciat, a través de Twitter, que canvien l’objectiu de les mobilitzacions del 21-D: ara, la intenció és que el Govern espanyol no pugui sortir de la Llotja de Mar.

10:35
   

Més moments de tensió al Portal de Santa Madrona, a tocar del Paral·lel. Els manifestants de la columna, que inicialment s’ha trobat a la part baixa de la Rambla, han llençat pintures de colors i bengales als Mossos d’Esquadra, que han tornat a carregar.

10:31
   

Després de tallar la ronda del Litoral, una de les columnes dels CDR arriba al pla de Palau. Els agents dels Mossos d’Esquadra mantenen el perímetre de seguretat.

10:18
   

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha arribat a la Llotja de Mar pocs minuts després de les 10 h.

10:05
   
09:58
   

Els ministres comencen a arribar a la Llotja de Mar envoltats d’un fort dispositiu policial.

09:54
   

Primeres càrregues policials a la part baixa del Paral·lel. Els manifestants que formen part de la columna de les Drassanes han llençat tanques, pintura i sacs de farina als cossos policials, que han carregat contra ells.

09:42
   

Més detalls sobre la detenció d’una persona a la via Laietana: els Mossos asseguren que portava material que podria ser utilitzat per fer un artefacte incendiari o explosiu.

09:33
   

Crits d’”Independència” cap a una dona que ha desplegat una bandera espanyola enmig de la columna de la via Laietana. Alguns manifestants s’hi han posat al davant lluint l’estelada i ella ha criticat que l’han empès.

09:13
   

La columna dels CDR de l’Arc de Triomf es dirigeix cap a la Llotja amb una pancarta en la qual es pot llegir “No passaran”. Els activistes canten lemes com “1 d’Octubre, ni oblit ni perdó” o “Els carrers seran sempre nostres”.

09:10
   

Els Mossos d’Esquadra han detingut fa pocs minuts una persona a la via Laietana per desordres públics.

09:00
   

Primer moment de tensió a la via Laietana. Quan els manifestants de la tercera columna han començat a baixar pel carrer, en direcció cap a la Llotja de Mar, els Mossos d’Esquadra han creat un cordó policial i els ho han impedit.

08:46
   

Una altra columna de manifestants convocats pels Comitès de Defensa de la República s’ha trobat a la Rambla, a l’altura de les Drassanes.

08:40
   

El passeig de Lluís Companys s’omple de mica en mica de persones que participen en una de les tres columnes convocades pels CDR que marxaran cap a la Llotja de Mar.

08:17
   

Centenars de persones enfilen el passeig de Gràcia cap a la Llotja de Mar.

08:07
   

La Rambla també es blinda pel 21-D. Els Mossos d’Esquadra hi han creat un dispositiu de seguretat per evitar que s’hi pugui circular ni anar a peu.

08:02
   

Desenes de furgonetes policials i centenars d’agents dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, Policia Nacional i Guàrdia Civil custodien les proximitats del palau Llotja de Mar.

No es pot circular entre el carrer del Consolat de Mar, el passeig d’Isabel II, la plaça d’Antonio López i el Pla de Palau. No hi pot passar ningú ni a peu ni amb cotxe.

07:48
   

Més restriccions de trànsit a la ciutat. A la plaça d’Urquinaona, la Guàrdia Urbana desvia la circulació de la via Laietana, on només circulen vianants i cotxes autoritzats.

07:38
   

Blindatge policial al voltant de la Llotja de Mar, lloc on s’ha de celebrar aquest divendres el consell de ministres. Hi ha un fort desplegament de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional.

07:16
   

Una cinquantena de persones tallen l’avinguda Meridiana. El CDR Sagrera-Navas-Congrés ha bloquejat la via i hi ha impedit la circulació de vehicles.

@Cdr_nv_sg_cgr

07:13
   

Reobert el trànsit a la ronda del Litoral, a l’Anella Olímpica. La circulació es reprèn parcialment en un carril. La via segueix tallada en sentit Besòs a l’altura de Montjuïc.

06:55
   

Els Mossos d’Esquadra avisen per megafonia els concentrats a la ronda de Dalt, a l’altura d’Esplugues, que han de deixar lliure la calçada per reobrir-hi la circulació.

06:52
   

Els Comitès de Defensa de la República repassen les vies tallades arreu de Catalunya.

06:50
   

La Guàrdia Urbana desvia la circulació per un altre tall a la ronda del Litoral, concretament a l’altura de Montjuïc, a l’Anella Olímpica.

Imatge general del tall de la Ronda Litoral en sentit Llobregat a l’alçada de la sortida 21 aquest 21 de desembre de 2018. (Horitzontal)
06:40
   

Comencen els rimers talls de carreteres a Barcelona. Un grup de manifestants impedeix la circulació a l’altura de la sortida 11 (Diagonal) de la ronda de Dalt, en sentit Llobregat. La Guàrdia Urbana desvia el trànsit per evitar el col·lapse.