Aquest curs escolar l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja ha augmentat l’oferta educativa amb la creació de dos grups de batxillerat artístic. 70 estudiants, el nombre màxim d’alumnes que pot encabir el centre, s’han matriculat i han començat els estudis al centre ubicat al barri de la Sagrera.

Aprofundir en els processos creatius

El batxillerat artístic que s’imparteix a la Llotja inclou, com en qualsevol altre centre, les matèries comunes com Llengua Catalana o Filosofia, però també té matèries específiques del centre com Processos creatius per aprendre els processos creatius bidimensionals i tridimensionals.

Aquesta assignatura es desgrana en quatre grups: revestiments murals, il·lustració, joieria i ceràmica i arts de l’espectacle vinculats a l’escultura. Els alumnes poden triar quin d’aquests grups volen cursar, però, més enllà d’aprendre una tècnica concreta, es vol aprofundir a saber desenvolupar un procés creatiu.

Professionals especialistes en art

Els alumnes de batxillerat artístic comparteixen tallers amb els alumnes d’altres cicles formatius i ensenyaments de l’Escola Llotja. Segons la coordinadora, Glòria Cot, es vol aprofitar els recursos que ja tenen per als alumnes de batxillerat. “Tenim uns espais que són professionals i específics i, a més, tenim un professorat especialista en pedagogia de l’art i sobretot amb la idea d’una metodologia projectual per desenvolupar la creativitat de l’alumnat”, explica Cot.

Èxit de matriculació

Aquest curs escolar 70 alumnes amb trajectòries diverses han començat el primer de batxillerat artístic dividits en dos grups. Aquest és el nombre màxim d’estudiants que poden allotjar amb les instal·lacions actuals i els coordinadors asseguren que hi ha gent que s’ha quedat sense plaça.

L’any que ve 70 alumnes més podrien accedir a aquests estudis. Per això, el centre ja treballa per ampliar espais que permetin fer créixer l’escola.