L’entitat animalista Gats de Gràcia necessita més socis, més voluntaris i més espai per poder mantenir les colònies urbanes de felins. En l’actualitat es fa càrrec de 40 colònies i procura oferir unes bones condicions de vida per a aquests animals, que, sovint, provenen del carrer o han estat abandonats. La crida l’ha fet tot just quan rebia el Premi Vila de Gràcia, que entrega el districte.

El districte de Gràcia ha concedit el Premi Vila de Gràcia a una entitat que vetlla per a un bon tracte cap als felins que viuen als carrers i a les zones verdes del sector: Gats de Gràcia. L’Administració reconeix cada any la tasca que desenvolupen diverses entitats del districte amb uns guardons que, en el cas de Gats de Gràcia, han tingut una lectura reivindicativa.

La presidenta del grup animalista gracienc, Yolanda van Amersfoort, explica que “els veïns ja saben què fem i ens avisen cada vegada que saben que hi ha gat al carrer”, però avisa que “la colònia número 40 aviat quedarà petita perquè s’hi han de fer unes obres que se’ns menjaran espai”. És per això que l’entitat fa una crida a poder preservar les instal·lacions, cedides per l’Ajuntament, en unes condicions aptes per als felins.

El manteniment va a càrrec dels voluntaris i de les aportacions dels socis i, en aquest sentit, els responsables de Gats de Gràcia demanen més suport ciutadà per seguir fent la seva feina.