La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) apareixen al rànquing de les universitats més innovadores d’Europa 2018. La llista Reuters Top 100: Europe’s most innovative universities classifica els centres que més contribueixen al progrés científic i tecnològic. A la taula interactiva pots consultar les 100 universitats per nom i per país.

El rànquing està encapçalat per la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica), l’Imperial College de Londres i la Universitat de Cambridge. Entre les 100 institucions n’hi ha cinc d’espanyoles. La UB repeteix lideratge per tercer any consecutiu. Concretament aquest any s’ubica a la posició 69 de la llista. La UAB està al 87è lloc i la UPC, al 93è. Tanquen la llista la Universitat Politècnica de València (99) i la Universitat de València (100).

Reuters elabora aquest rànquing en funció de les publicacions d’articles acadèmics de cada universitat, l’impacte de les recerques científiques i tecnològiques dutes a terme i, també, les patents que sol·liciten i es concedeixen.