Les 17 entitats que conformen l’Ateneu la Bòbila volen mantenir-se unides en un mateix espai mentre durin les obres de remodelació de la plaça de Sóller. Les obres començaran el primer trimestre de l’any vinent i ampliaran també l’equipament que acull l’ateneu. L’Ajuntament, però, veu impossible una reubicació conjunta de totes les activitats dins el barri per manca d’espais disponibles. La proposta del consistori és traslladar els treballadors de l’ateneu a un lloc estable i seure amb les entitats per distribuir les activitats pel barri.

Segons els veïns, la proposta de l’Ajuntament dispersaria les entitats i això, diuen, aniria en detriment de la gestió comunitària que té l’Ateneu la Bòbila. “Hi ha entitats que necessiten un espai estable per poder dur a terme les seves activitats —afegeix Julián Lluís, de l’AV Porta—. A més, l’assemblea gestora necessita reunir-se sovint per prendre decisions”. Les entitats temen que la separació durant el període d’obres faci perdre el potencial que té actualment l’ateneu.

La proposta dels veïns és traslladar-se al carrer de Deià, a l’edifici de l’escola d’adults Madrid. “Hi ha un espai al barri, l’escola Madrid, amb dues plantes buides que són del Consorci d’Educació. Demanem que ens ubiquin allà tot el conjunt de l’ateneu”, explica Julián Lluís. L’Ajuntament, però, ha descartat de moment aquesta opció perquè damunt la taula hi ha una proposta de l’àrea de Serveis Socials per instal·lar a Deià un centre d’atenció a la dependència. “Ratificarem la proposta de l’àrea de Serveis Socials, per comprovar que és feram. Però de moment està descartat aquest espai”, va explicar la gerent del districte, Gemma Arau, en l’audiència pública. “Reservarem i desprogramarem activitats a Can Verdaguer per poder garantir que tingueu un espai estable però no tenim 1.000 m² buits més per poder reubicar-vos”.  El govern ha demanat als veïns asseure’s per pensar com redistribuir les activitats i trobar una solució conjunta.