La investigació es va iniciar a partir de la denúncia d’una víctima, feta el 15 d’abril, en què explicava que l’any 2015 va anar a la clínica dental a fer-se un tractament. A la primera visita, el presumpte estafador li va fer un pressupost de 1.580 euros, que va pagar en la seva totalitat. El pacient va rebre una factura i un segell de l’empresa que acreditava el pagament. De totes les intervencions que va abonar només se li va fer una extracció dental i unes cures. Com que la víctima va tenir molts problemes per contactar amb la clínica i acabar els tractaments, va començar a sospitar que es tractava d’una estafa. Però va haver-hi un fet que va alertar encara més el pacient. De tota la documentació que tenia, no constava enlloc  el número de col·legiat del dentista. El fill de la víctima i una amiga també van denunciar que van pagar els tractaments per avançat i mai no els va acabar.

fals dentista

Instal·lacions i material clínic insalubres

Dos dies després de la denúncia que havia interposat la víctima, els agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí es van desplaçar fins a la clínica, situada al número 281 del carrer d’Espronceda. S’anunciava com Centre Dental Esprodent.

dentista fals mossos esquadra

En una primera inspecció, la policia va detectar que l’estat del local era precari i que es treballava en condicions insalubres. A l’establiment hi havia el fals odontòleg i també una persona que deia que l’ajudava de tant en tant. La policia va demanar els permisos als treballadors per comprovar que podien exercir. Els dos homes es van posar nerviosos i finalment la persona investigada va confessar que no tenia cap títol professional per exercir de dentista. Mentre la policia era al local van entrar tres pacients que van explicar situacions similars a les persones que ja l’havien denunciat.

detingut fals dentista mossos

La policia va verificar amb el Col·legi de Dentistes i el Consell de dentistes que l’investigat no tenia cap títol per exercir. A partir d’aquesta comprovació, els agents van demanar una ordre judicial per escorcollar la clínica. En aquell moment van comprovar les condicions insalubres i el material precari amb què treballava el fals dentista.

La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més víctimes. El detingut ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

detingut fals dentista mossos esquadra