Desenes d’estudiants han tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal, a l’altura de Palau Reial. Ho han fet en protesta per la sentència La Manada, que va condemnar cinc homes a nou anys de presó per abús sexual contra una dona als Sanfermines del 2016, però que els va absoldre de violació. La manifestació ha estat convocada pel Grup de Dones Campus Diagonal, en què els protestants han cridat reiteradament que “no és abús, és violació”.

La manifestació ha obligat a tallar la circulació del Tramvia entre Zona Universitària i Maria Cristina. La Guàrdia Urbana també ha hagut de fer desviacions del trànsit. Els manifestants han desconvocat la protesta minuts després i això ha permès que s’hagi reestablert la circulació d’autobusos i tramvies, que ja recuperen la seva freqüència de pas.

La protesta dels estudiants arriba un dia després que es fes pública la sentència de La Manada, que va provocar una concentració a la plaça de Sant Jaume en rebuig a la decisió judicial. Aquesta oposició a la resolució no només s’ha vist als carrers, sinó també a les institucions. Tots els grups municipals han donat suport a una declaració institucional contra la sentència de La Manada.

Els criteris dels jutges instructors han despertat dubtes entre diversos juristes, que no comparteixen la resolució perquè consideren que va haver-hi violació.