Revolta Escolar tall trànsit escoles

La Revolta Escolar torna a tallar el trànsit als carrers de Barcelona per demanar que els centres educatius tinguin entorns amb menys trànsit i menys contaminació. La mobilització, coordinada per la plataforma veïnal Eixample Respira, recuperarà els talls col·lectius aquest divendres, 5 de novembre. A partir de les 16 h, a la sortida de l’escola, les famílies tornaran a ocupar la calçada en 25 punts de la ciutat. El curs passat, el dia que més mobilització va tenir la Revolta Escolar es van fer 48 talls de trànsit.

Els promotors de la Revolta Escolar reclamen mesures més contundents i consideren que “no n’hi ha prou” amb els 100 entorns escolars que s’han pacificat fins ara. Guille López, portaveu d’Eixample Respira, afirma que “tan sols s’ha actuat en 100 dels més de 500 centres educatius a la ciutat”. I afegeix: “Calen actuacions que realment facin disminuir la contaminació i això requereix eliminar carrils de circulació“.

La Revolta Escolar, al mapa

Els 25 talls de trànsit d’aquest 5 de novembre estan convocats per diferents associacions de famílies d’alumnes i infants. Consulta’n al mapa o a la taula interactiva les afectacions. Pots introduir paraules al cercador relacionades amb les escoles o amb el carrer que vulguis buscar.

Les mobilitzacions es repetiran cada primer divendres de mes i podria ser que hi hagi més talls de trànsit ja que més de 100 centres educatius barcelonins s’han adherit al manifest de la Revolta Escolar. Alguns han explicat a betevé que no han pogut organitzar-se aquest divendres per manca de temps.

Les mobilitzacions de la Revolta Escolar, en imatges

5 de novembre: bicibús, revolta i Massa Crítica

La tornada de la Revolta Escolar coincideix amb el bicibús escolar de l’Eixample, que aquest divendres farà el setè recorregut des que va néixer. La ruta del bicibús aglutina cada cop més escoles participants i és una proposta que també està impulsada per les associacions de famílies.

El dia acabarà amb una altra mobilització a cop de pedal: la Massa Crítica. Aquesta sortida nocturna ja és tradició a Barcelona. Reuneix desenes de ciclistes cada primer divendres de mes al vespre circulant pels carrers de la ciutat. La Massa engega la marxa a les 20.30 h des de l’Arc de Triomf.

Entrevista als impulsors del bicibús de l’Eixample
Recupera l’entrevista completa