La Revolta Escolar torna aquest 2022 amb talls de trànsit al voltants de 16 escoles el proper divendres 14 de gener a les 16.30 h. La mobilització reivindica una vegada més la pacificació dels entorns dels centres escolars i la mobilitat sostenible per reduir la contaminació. En aquesta nova convocatòria hi participen centres escolars de tota la ciutat, entre els quals hi ha l’Octavio Paz, Miralletes, Entença, Xirinacs, Els Llorers, Auró, Joan Miró, Rius i Taulet i Ramon Llull.

Els talls s’han anunciat després que a finals del 2021 es publiqués un estudi que situa Barcelona com la cinquena ciutat europea més sorollosa, per darrere de París, Londres, Roma i Madrid.

4.500 famílies participen en un estudi sobre els entorns escolars

La Revolta Escolar, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, ha impulsat un estudi sobre els entorns escolars a Barcelona. L’estudi recull que només una de cada tres escoles té carrils bici i el 85 % de les AFA que hi han participat assenyalen problemes als accessos als centres, com ara aglomeracions a les voreres i manca d’elements protectors del trànsit.

De les escoles que han participat en l’estudi i que han entrat en el programa Protegim les escoles de l’Ajuntament de Barcelona, un 58 % s’han mostrat satisfetes, mentre que un 42 % apunten que no ha servit per millorar la qualitat de l’aire. A més, recull que el 75 % de les famílies enquestades viuen a 15 minuts caminant de l’escola i el 82 % es desplacen amb mitjans sostenibles, és a dir, a peu, en transport públic o en bicicleta (en menor mesura), mentre que menys d’un 10 % ho fan en cotxe o moto.

En l’estudi hi han participat 83 AFA i més de 4.500 famílies de 180 escoles diferents. S’hi analitza la xarxa viària dels entorns dels centres, els accessos i la mobilitat de les famílies.