examen anglès selectivitat 2022

Els més de 40.000 alumnes de Catalunya que sotmeten a la Selectivitat 2022 ja han finalitzat l’examen de Llengua Estrangera, on han pogut escollir entre anglès, francès, italià i alemany. En aquest cas, la majoria dels alumnes han optat per l’anglès i en aquesta prova han hagut de fer el “listening” (exercici d’escolta) sobre Frank Lloyd Wright, considerat l’arquitecte més important dels Estats Units i un dels mestres principals de l’arquitectura moderna. La seva obra no només va veure’s plasmada en aquest país d’Amèrica, sinó també a Europa i el Japó.

En canvi, l’examen de “reading” (el de comprensió lectora) ha tractat sobre què són els cavalls salvatges d’Assateague, també als Estats Units, i les seves característiques principals.

Les festes, el parc nacional i el medi ambient

El “writing“, que és la part en què s’avalua l’expressió escrita de l’estudiant, l’estudiant ha pogut explicar les festes nacionals del seu país o del seu municipi. També hi havia l’opció de fer un text narratiu sobre si algun cop l’alumne ha anat a un parc nacional i què hi ha vist. El tercer “writing”, al qual podien acollir-se els alumnes, feia referència a un assaig d’opinió sobre si els governs protegeixen bé el medi ambient i els animals.

“Poder parlar sobre les tradicions i cultura del meu poble ja m’ha posat de bon humor”, ha celebrat una de les estudiants que s’ha examinat aquest dimarts.

Dificultats del “listening” en anglès

En sortir de l’examen, alguns usuaris s’han queixat del nivell de dificultat de l’exercici del “listening”. “Estava en anglès?”, ha preguntat un usuari, amb humor.