Les urgències de l’Hospital del Mar estan funcionat molt per sobre de la seva capacitat aquests dies. Els treballadors asseguren que estan “desbordades” i la direcció de l’hospital prefereix parlar d’un servei “tensionat”. Sigui com sigui, la qüestió és que hi ha dies que s’estan atenent gairebé el doble de pacients que poden absorbir les instal·lacions. I no sembla que la situació hagi de millorar a curt termini. Un dels motius principals: l’onada de calor, que ha fet que moltes persones amb patologies o pacients crònics se n’hagin vist afectats.

Des de l’Hospital del Mar reconeixen que fins que les altes temperatures no remetin, la situació podria continuar. Asseguren, però, que s’estan atenent tots els pacients i que el temps d’espera depèn de la patologia de cada malalt.

Des del centre, a més, atribueixen l’augment de pacients a un petit repunt de la covid i al fet que s’estan programant intervencions quirúrgiques que havien quedat aturades per la pandèmia. Diuen, però, que el nombre de malalts varia segons el dia i que el servei no sempre està igual de “tensionat”. Aquest dilluns a la tarda, per exemple, hi havia 180 pacients i aquest matí, la xifra s’havia rebaixat a 140.

Un “problema crònic”, segons els treballadors

Els treballadors del servei d’urgències, però, insisteixen que no es tracta d’un fet puntual i que la situació de les urgències de l’Hospital del Mar és un “problema crònic”, que es produeix “dia sí i dia també”. El president del comitè d’empresa Xavier Tarragón (CGT, CATAC-CTS, IAC), alerta que “s’està normalitzant una situació” que no és normal. De fet, no és la primera vegada que des del comitè denuncien la saturació a les urgències. A principis d’any, els treballadors van demanar la destitució de la gerent del Consorci del Parc de Salut Mar. Van ser molt crítics per la gestió que es va fer a l’hospital durant la darrera onada de la covid.