mascaretes interior escoles

Les mascaretes a l’interior de les escoles de Catalunya comencen a tenir els dies comptats. Segons ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a TV3, la mascareta es començarà a retirar de les classes “abans que s’acabi l’hivern”. Justament aquesta mateixa setmana la mascareta ha deixat de ser obligatòria als patis dels centres.

Argimon ha explicat que la retirada es farà de forma esglaonada. Es començarà pels alumnes més petits, de primer i segon de primària; després, s’observarà com van els contagis durant els 10 o 15 dies següents. Si l’evolució és bona, es continuarà pels de tercer i quart, i, així, progressivament.

Agrimon ha recordat que sempre han defensat que les escoles seran “el primer lloc del qual sortiran les mascaretes”. Això, segons ha dit, es farà previsiblement abans que s’acabi el segon trimestre. “Ho intentarem”, ha assegurat.

Les quarantenes s’eliminaran el 21 de febrer

El conseller ha fet aquest anunci el mateix dia que també ha apuntat que el 21 de febrer s’eliminaran les quarantenes a les escoles. Considera que seria una data “raonable” per fer que només s’hagin de confinar els alumnes positius. Fins ara la classe es posa en quarantena quan hi ha cinc o més casos positius a l’aula o una afectació del 20 % o més en un període igual o inferior a set dies.