El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha respost aquest dimecres a la proposta que està estudiant el Govern espanyol per als pares que s’hagin de quedar a casa amb fills en quarantena pel coronavirus. La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha dit al matí que el Govern espanyol treballa en “diverses possibilitats”, com un “permís retribuït” o bé una baixa.

Argimon considera que és millor un permís retribuït perquè una baixa carregarà encara més el sistema sanitari. “Demanen que sigui un permís de conciliació o d’atenció a infants, no una baixa laboral”, ha dit el secretari de Salut Pública, perquè “una baixa laboral ha d’estar prescrita per un metge i aquí no hi ha cap condició clínica”. I ha afegit: “No podem tenir metges fent un acte administratiu, una baixa no és un acte administratiu”.

Vergés critica que el Ministeri d’Educació arriba tard

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat que el ministeri d’Educació proposi alguna solució a la conciliació familiar si hi ha positius a les escoles, però critica que es posin a estudiar aquesta mesura tan tard, quan queden poc més de dues setmanes perquè comenci el curs escolar. Vergés ha remarcat la necessitat de garantir els aïllaments de la població i veu urgent adoptar un permís retribuït. La consellera assegura que “no serveixen de res els cribratges i els estudis epidemiològics si després no hi ha la capacitat de complir uns aïllaments ben fets quan hi ha un positiu o un contacte directe”. D’aquesta manera, ha instat al govern espanyol a donar “seguretat jurídica” tant a les famílies com als empresaris.