Tornada a l'escola coronavirus
Alumnes de l'Institut Escola Rec Comtal, al programa 'Èxit Estiu'

L’Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura (Afee) considera que la Generalitat convertirà “en escorxadors els centres educatius” i que les mesures presentades aquest dimarts per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, no són suficients.

L’entitat, que aglutina les famílies que no volen portar els seus fills a l’escola si no es garanteix la seguretat epidemiològica, no veu amb bons ulls la tornada a l’escola el pròxim 14 de setembre i promou una vaga educativa. “Aquestes mesures no donaran seguretat ni confiança a les famílies, sentir això ens sembla una estafa”, assenyalen a través d’un comunicat.

Afee sosté que el govern “no té cap intenció de garantir la seguretat i la qualitat de l’ensenyament” i volen obrir les escoles sense les mesures de seguretat que s’exigeix en la resta d’àmbits d’interacció social. També demanen un reforç de la neteja i assistència sanitària professional, ja que, segons l’associació, “són l’escenari ideal per a un rebrot general en termes de salut pública” i mesures com la mascareta no tenen utilitat “en espais tancats, reduïts, sense ventilació ni instruments de purificació”.