Tornada a l'escola coronavirus

L’Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura (Afee) considera que la Generalitat convertirà “en escorxadors els centres educatius” i que les mesures presentades aquest dimarts per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, no són suficients.

L’entitat, que aglutina les famílies que no volen portar els seus fills a l’escola si no es garanteix la seguretat epidemiològica, no veu amb bons ulls la tornada a l’escola el pròxim 14 de setembre i promou una vaga educativa. “Aquestes mesures no donaran seguretat ni confiança a les famílies, sentir això ens sembla una estafa”, assenyalen a través d’un comunicat.

Afee sosté que el govern “no té cap intenció de garantir la seguretat i la qualitat de l’ensenyament” i volen obrir les escoles sense les mesures de seguretat que s’exigeix en la resta d’àmbits d’interacció social. També demanen un reforç de la neteja i assistència sanitària professional, ja que, segons l’associació, “són l’escenari ideal per a un rebrot general en termes de salut pública” i mesures com la mascareta no tenen utilitat “en espais tancats, reduïts, sense ventilació ni instruments de purificació”.