Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat una manifestació també per aquest dissabte a les 18 h, a la plaça d’Urquinaona, per rebutjar “la violència policial”, en referència a les últimes nits de disturbis, i demanar la llibertat dels manifestants detinguts durant aquesta setmana.

Diferents entitats s’han fet ressò de la protesta i també des de la CUP han fet una crida a la gent perquè participi a la manifestació, amb la qual també es demana la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, i que marxin de Catalunya els agents enviats de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

00:45
   

Tensió entre els manifestants de la via Laietana

Els manifestants que queden a la via Laietana han tingut una disputa després que alguns volguessin baixar fins a la prefectura de la Policia Nacional, mentre que d’altres s’hi oposaven.

00:35
   

Un grup d’encaputxats provoca un incendi a la plaça de Catalunya

A la plaça de Catalunya, un grup d’encaputxats ha començat a cremar mobiliari urbà. Imatge ben diferent de la via Laietana, on els manifestants celebren pacíficament que la Policia Nacional hagi marxat.

00:31
   

Els furgons de la Policia Nacional giren cua i els manifestants ho celebren

La Policia Nacional ha marxat de la via Laietana i els manifestants que protagonitzaven la seguda s’han aixecat i ho han celebrat amb crits d’‘Hem guanyat!”

00:27
   

Tres assistències sanitàries a Barcelona

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que durant la manifestació d’aquest dissabte ha atès tres persones, tot i que estan en espera de rebre la xifra final de ferits. De fet, la protesta encara està en marxa.

00:21
   

Unes 300 persones continuen assegudes a la plaça d’Urquinaona

Tot i les càrregues policials, unes 300 persones segueixen assegudes a la plaça d’Urquinaona i fan crits de “llibertat”.

00:03
   

Els manifestants canten ‘Els segadors’ mentre la policia carrega

Durant les càrregues policials a la plaça d’Urquinaona, els manifestants que encara queden a la via Laietana i que protagonitzen una seguda han començat a cantar l’himne d’‘Els segadors’.

23:57
   

Comencen les càrregues policials a Urquinaona

Els Mossos d’Esquadra han començat a carregar al carrer de Pau Claris en direcció a la plaça d’Urquinaona, on hi ha gent concentrada. Els agents han començat a avançar disparant pilotes de “foam”.

23:54
   

Primeres destrosses al mobiliari d’alguns comerços

Alguns manifestants han arrencat els para-sols d’alguns establiments de la zona de la plaça d’Urquinaona i els han llançat a una de les barricades que s’han encès aquest dissabte a la nit.

23:43
   

Una altra barricada al carrer de Pau Claris 

Els manifestants han encès una nova barricada al carrer de Pau Claris amb tanques, fustes i elements que han trobat al carrer.

23:41
   

Crits per demanar la llibertat dels “presos polítics” al Liceu

El públic del Liceu també ha expressat el seu rebuig a la sentència del procés i en acabar la funció de ‘Turandot’ els assistents han cridat “llibertat presos polítics”. A les imatges enregistrades per un usuari també s’hi veu com una persona del públic oneja una estelada.

23:22
   

Diverses columnes de gent tallen intermitentment l’avinguda Meridiana

Els manifestants concentrats a l’avinguda Meridiana han tornat a ocupar la via i han tallat el trànsit durant una estona. Els Mossos d’Esquadra han tret algunes de les persones i, finalment, ha aconseguit retirar el grup més nombrós de gent, a tocar del carrer de Dublín. Alhora, un altre grup de persones a l’altura de Fabra i Coats ha ocupat la calçada.

23:09
   

Creix la tensió a la via Laietana

Els Bombers han apagat la barricada que cremava al carrer d’Ausiàs Marc i, mentrestant, la tensió a la via Laietana continua. Els agents de la Policia Nacional mantenen el cordó policial després que els Mossos d’Esquadra hagin avisat de possibles càrregues i molts dels manifestants continuen asseguts a terra. En alguns moments, els concentrats han llançat objectes cap a la policia.

22:41
   

Primera barricada de dissabte als entorns d’Urquinaona

Després d’hores de manifestació, alguns concentrats han fet la primera barricada de la jornada de dissabte al carrer d’Ausiàs Marc. Han incendiat papereres i tanques.

22:40
   

Mossos d’Esquadra avisa que carregarà a la via Laietana

Els Mossos d’Esquadra han demanat als manifestants que deixin lliure la via Laietana i han avisat que començaran a carregar. A les imatges es pot veure que el cordó policial està integrat per agents de la Policia Nacional i darrere dels furgons del cos espanyol hi ha també furgons dels Mossos.

22:14
   

Arriben els antiavalots a l’avinguda Meridiana

Els manifestants que tallaven l’avinguda Meridiana s’han desplaçat a un costat de la via i ara allà hi ha un cordó dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra que els impedeix l’accés a la calçada.

22:10
   

Milers de persones continuen a Urquinaona

La seguda a la plaça d’Urquinaona continua hores després de l’inici de la manifestació i la Policia Nacional té blindada la prefectura del cos espanyol i la via Laietana.

21:35
   

Moments de tensió també a la via Laietana

Alguns dels manifestants que són a la via Laietana han llançat ous i ampolles de vidre contra el cordó de la Policia Nacional, on també hi són els periodistes i equips dels mitjans de comunicació.

21:32
   

Tensió a l’avinguda Meridiana

La gent concentrada a l’avinguda Meridiana ha tornat a tallar la via i els Mossos d’Esquadra s’han acostat per persuadir-los. Ha estat en aquest moment quan hi ha hagut tensió entre els manifestants i els agents i s’hi ha vist alguna corredissa. Els Mossos també s’han endut un parell de persones que participaven a la protesta.

21:10
   

Seguda a la plaça d’Urquinaona

Els concentrats a la plaça d’Urquinaona s’han assegut durant una bona estona i han encès les llanternes dels telèfons mòbils.

21:03
   

Un grup de manifestants talla l’avinguda Meridiana

Desenes de persones han tallat l’avinguda Meridiana en sentit sortida de la ciutat, a l’altura de Fabra i Puig. Agents dels Mossos d’Esquadra s’han dirigit fins allà i han intentat dispersar els manifestants. Com a alternativa, el gruix de concentrats aprofiten els semàfors per ocupar els carrils i travessar el carrer lentament.

20:43
   

Molta gent continua concentrada a Urquinaona

Malgrat que la manifestació s’ha desplaçat a Arc de Triomf, ara al passeig de Lluís Companys hi continua havent molta gent però la multitud s’ha anat dispersant progressivament. Mentrestant, a la plaça d’Urquinaona hi ha una gran massa de gent que continua concentrada davant del cordó policial de la Policia Nacional i que no paren de fer crides a favor de la independència i en contra del cos espanyol.

20:19
   

Rufián va a la manifestació i s’endú una escridassada dels manifestants

El diputat d’ERC, Gabriel Rufián, s’ha acostat a la manifestació al passeig de Lluís Companys i ha rebut una escridassada per part dels concentrats. Li han cridat “botifler” i “no és violència, és desobediència”, en referència a les declaracions que ha fet darrerament. Rufián ha acabat marxant. 

20:14
   

6.000 persones a la manifestació, segons el Departament d’Interior

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha donat xifres de la manifestació que s’ha convocat aquesta tarda. Segons dades provisionals, hi han participat 6.000 persones, que s’ha dividit entre la plaça d’Urquinaona i el passeig de Lluís Companys. Buch també ha agraït la cadena humana que han fet alguns manifestants amb la voluntat de rebaixar la tensió viscuda els últims dies entre la policia i els concentrats.

19:51
   

El Parc de la Ciutadella, blindat

Els Mossos d’Esquadra també han blindat el Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament de Catalunya. Les portes d’entrada al parc són tancades i darrere hi ha agents que custodien l’espai.

19:49
   

Els ciutadans es neguen a marxar

Malgrat que la CUP ha fet una crida a desconvocar la manifestació i també ho ha fet el diputat d’ERC, José Rodríguez, els ciutadans concentrats s’han negat a marxar. Alguns CDR de barri també ho han rebutjat a través de les xarxes socials amb un missatge en què es podia llegir: “Només el poble desconvoca el poble”.

19:42
   

Un grup de manifestants forma un cordó davant de la Policia Nacional

El grup de manifestants que s’ha mantingut a la plaça d’Urquinaona ha format un cordó davant de la Policia Nacional per separar la concentració de la línia policial. Precisament, entitats vinculades al moviment En Peu de Pau havia demanat que agrupacions i organitzacions mobilitzar-se per garantir el dret a protesta de la gent i rebaixar la tensió. 

Entre les persones que han fet el cordó policial hi ha el diputat d’ERC al Parlament, José Rodríguez. Minuts després ha demanat als concentrats dissoldre la manifestació per evitar, ha dit, que des de Madrid utilitzin el relat del desordre públic. 

https://twitter.com/enpeudepau/status/1185568071630635010?s=20

19:28
   

La CUP desconvoca la manifestació 

A través de Twitter, la CUP ha donat per acabada la protesta, que ha arrencat a les 18 h i ha convocat els manifestants a sortir al carrer diumenge a Sabadell per demanar l’alliberament dels detinguts durant aquesta setmana. 

19:24
   

Nova agressió a un periodista

Un dels afectats per la primera càrrega policial que ha efectuat la Policia Nacional aquesta tarda ha estat un periodista. De fet, una altra de les queixes durant aquesta setmana ha estat la violència policial cap als professionals dels mitjans de comunicació. Des del Col·legi de Periodistes van denunciar les càrregues contra els periodistes.

19:07
   

Crits d’independència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

En aquests moments, milers de persones es concentren davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on els Mossos d’Esquadra han tancat amb un perímetre policial, amb furgons, tanques i agents. Els concentrats criden consignes independentistes.

18:58
   

La capçalera arriba a Arc de Triomf

Els manifestants han arribat al passeig de Lluís Companys i molts avancen en direcció al Parc de la Ciutadella, on hi ha el Parlament de Catalunya.

18:46
   

Comerços tancats a Urquinaona

Davant la manifestació convocada pels CDR, i dels aldarulls dels últims dies, la majoria de comerços de la plaça d’Urquinaona han decidit tancar. També el Teatre Borràs ha cancel·lat la programació del vespre.

18:39
   

La manifestació avança en direcció a Arc de Triomf

La protesta ha començat a la plaça d’Urquinaona però després de mitja hora els manifestants s’han començat a desplaçar en direcció a Arc de Triomf.

18:30
   

Tancats accessos a les parades de plaça de Catalunya i Arc de Triomf

TMB ha informat que també ha tancat alguns accessos a l’estació de la plaça de Catalunya i, fins i tot, de l’Arc de Triomf. Les restriccions també afecten al servei de Rodalies.

18:19
   

Primeres càrregues només començar la protesta

La manifestació s’havia convocat a les 18 h i ha estat a aquesta hora quan hi han hagut els primers moments de tensió. La Policia Nacional s’ha obert pas des de la plaça d’Urquinaona cap a la via Laietana amb càrregues.  A les imatges enregistrades per betevé, es pot veure com des d’un principi, els agents portaven les pistoles de salves a les mans.

18:05
   

La policia escorcolla bosses als manifestants

Alguns usuaris han publicat a Twitter imatges en què es veu com agents dels Mossos d’Esquadra estan escorcollant les motxilles d’alguns manifestants.

17:59
   

Estacions de metro tancades

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha tancat l’estació de metro de la plaça d’Urquinaona per la manifestació. Tots els accessos s’han tancat i els combois passen de llarg.

17:51
   

Comencem el seguiment minut a minut de la manifestació

Els CDR han convocat una manifestació a les 18 h a la plaça d’Urquinaona per rebutjar la “violència policial” i exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. betevé ofereix un programa especial amb motiu de la protesta que pots seguir en directe, aquí.