El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha reunit aquest dissabte al matí amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, després dels disturbis de divendres a la nit durant la vaga general del 18-O i els aldarulls que hi ha hagut la resta de nits de la setmana.

En la roda de premsa posterior a la reunió, el conseller Buch ha lamentat que les imatges de violència han tapat el mig milió de persones que aquest divendres es van manifestar a Barcelona de forma cívica. “La violència no és l’eina per defensar una idea democràtica” ha sentenciat el conseller qui ha assegurat que els aldarulls són provocats per “grups antisistema, molt violents i organitzats”.

La trobada, la primera de Buch i Grande-Marlaska després dels disturbis d’aquesta setmana, es produeix també en vista de noves protestes. De fet, algunes plataformes i moviments independentistes ja han convocat una nova concentració a la plaça d’Urquinaona, on ahir es van viure els moments més tensos, per aquest dissabte a les 18 h. Aquesta crida a la mobilització ja ha rebut el suport de la CUP i d’alguns CDR de barris.

Per això, el conseller ha aprofitat la roda de premsa per demanar que la concentració d’aquesta tarda “sigui radicalment cívica, pacífica i democràtica”.

Sobre la reunió, Buch ha explicat que ha estat molt curta i ha servit per constatar i transmetre les dades que tenen. Els dos han visitat el centre de comandament que hi ha instal·lat al mateix Departament d’Interior, i que està liderat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de responsables de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. El conseller no ha descartat una nova reunió a la tarda.

A més, Buch ha dit que no tindrà cap inconvenient a comparèixer en el Parlament a petició pròpia per explicar el dispositiu, una vegada s’acabi, no abans.