El Departament de Salut ha fet un recompte dels ferits durant els cinc dies d‘aldarulls que hi ha hagut aquesta setmana com a resposta a la sentència del procés. Segons les últimes xifres, hi ha dinou persones que continuen hospitalitzades en diversos punts de Catalunya, dels quals 14 són a Barcelona. Dos ferits que encara són a l’hospital han perdut un ull, mentre que una altra persona està pendent de ser operada a l’Hospital de Sant Pau per evitar perdre’n la visió.

Aquestes lesions oculars se sumen al ferit que també va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma durant les càrregues a l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Per tant, ja són tres les persones que han perdut un ull i una que està pendent de ser operat.

Un ferit molt greu a l’Hospital Vall d’Hebron

A l’Hospital Vall d’Hebron hi ha un ferit en estat molt greu que està estable dins de la gravetat i una altra persona en estat lleu. Pel que fa a la resta d’afectats, hi ha cinc ferits greus a l’Hospital de Sant Pau, tres dels quals són per lesions oculars, un de poca gravetat i un que evoluciona favorablement després de quatre dies hospitalitzat per contusions facials.

A banda, a l’Hospital Sagrat Cor hi ha una persona en estat greu, una de menys greu i un altre de lleu. l‘Hospital del Mar hi ha un ingressat menys greu i a l’Hospital Clínic una persona ingressada que està estable.

152 ferits durant l’última nit de disturbis

L’última nit de disturbis a Barcelona, la de divendres i la més greu de la setmana, va acabar amb 152 ferits a la ciutat, dels quals una cinquantena van ser traslladats a diferents centres sanitaris per atendre’ls.