Ernest Maragall minut d'or betevé

(ACN) El president del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha condemnat “explícitament” la violència que s’està vivint a Barcelona com resposta a la sentència i ha assegurat que són unes imatges que “no poden ser acceptades“. En una carta, Maragall ha reclamat “un diàleg sincer i valent” per definir el rol de l’Ajuntament en el moment actual i ha reclamat que la institució “es conjuri” i “es coordini” amb la resta d’espais per evitar que es repeteixin “les imatges de violència”.

En aquest sentit, han lamentat que l’alcaldessa, Ada Colau, no hagi anat a la reunió amb el president de la Generalitat i els altres tres alcaldes de les capitals i li ha demanat que “s’impliqui” en els espais on es treballi per la resolució del conflicte.

A la carta, en què condemna tota violència, Maragall i el seu grup municipal aposten per impulsar mesures per “millorar la qualitat democràtica” dels cossos de seguretat. “És una hora greu que demana responsabilitat i la implicació de tots”, explica a la carta, on demana “un diàleg sincer, enllà de partidismes i càlculs polítics“.

Per això demana que l’Ajuntament sigui “part activa” de la iniciativa política i institucional que “el moment requereix”, i s’ofereixen a participar “intensament” a la recerca de solucions. “La capital del país ha de situar-se a la primera fila de la societat, que vol expressar el seu rebuig a aquesta sentència terrible”, asseguren.