La Policia Nacional ha llançat de nou gasos lacrimògens i disparat pilotes de goma a la via Laietana. Els agents del cos espanyol han actuat contra els manifestants que han aixecat barricades i tirat objectes a la línia policial per accedir a la Prefectura Superior de Policia de Barcelona. La plaça d’Urquinaona ha quedat presa per un núvol de gas i això ha servit per dispersar els concentrats, que han avançat per altres vies del centre.

Equips de betevé han constatat a peu de carrer l’ús d’aquest material i relaten que, quan el material ha caigut prop dels manifestants, l’han tornat a llançar a la línia d’agents. Segons fonts policials, s’ha recorregut als gasos lacrimògens i a les pilotes de goma perquè no han resultat efectives les càrregues amb què, inicialment, s’ha intentat dispersar la protesta. La Policia Nacional ha utilitzat el gas en un moment puntual per guanyar terreny als concentrats, un compost que provoca irritació ocular i sensació d’asfíxia.

Els agents espanyols ja van admetre aquest dijous que van utilitzar gasos lacrimògens en una ocasió durant la segona nit d’aldarulls a la ciutat. Els van llançar a l’entorn del carrer de Roger de Flor, quan alguns dels concentrats van llançar objectes pirotècnics contra l’helicòpter policial.