Prop de 200 persones s’han concentrat aquest dimarts a la plaça de la Gardunya per mostrar rebuig a una altra sentència judicial que consideren racista i masclista. L’han convocat, entre d’altres, l’Assemblea Antiracista i el col·lectiu Lliures i Combatives.

Protesten contra la decisió d’un jutjat de Huelva, a La Palma del Condado, que va considerar la setmana passada que “no apareixia degudament justificada la perpetració del delicte”, en referència al cas d’una temporera estrangera que recollia maduixes a la província andalusa, i que va denunciar l’empresari de l’explotació agrícola per abusos sexuals i laborals.

Els convocants de la manifestació, que també s’ha dut a terme a altres ciutats de l’estat, consideren que “és un escàndol” que el jutjat hagi arxivat la investigació denunciada per la dona temporera, que pertany a “una de les baules més febles del mercat laboral” que, malgrat tot, “han aixecat la veu contra els xantatges, abusos i agressions per part dels seus superiors”.

El problema “no és la sentència, és el sistema judicial”

Els convocants de la manifestació d’aquest dimarts recorden que “el problema no és d’un jutge o d’una jutgessa, d’una sentència o d’una altra”, sinó d’un “entramat judicial que es posa al costat dels masclistes i els empresaris per seguir perpetuant l’opressió i l’esclavitud de les treballadores de la maduixa”, diuen.

Aquesta manifestació se suma a altres que hi ha hagut a la ciutat per rebutjar altres sentències judicials, com la que va apreciar abús i no pas agressió en el cas de La Manada, i que va provocar una reacció contrària arreu en diverses ocasions.