Les manifestants han criticat que la justícia espanyola té una “doble vara de mesura”. Per una banda, lamenten que s’empresonin “cantants de rap i persones per criticar la monarquia i la corrupció del PP a les xarxes socials”; se segrestin llibres, o es porti la policia a camps de futbol “per confiscar samarretes grogues”. Per contra, critiquen que es deixi en llibertat “els corruptes” i “els feixistes de les agressions que protagonitzen”, alhora que denuncien que la violència masclista contra les dones quedi “totalment impune”.

La manifestació ha arrencat a les 12 h del migdia a la plaça de la Universitat. A la capçalera, un grup d’estudiants han portat una pancarta amb el lema “No és abús, és violació. Nosaltres sí que et creiem“.

 

La mobilització d’aquest dijous ha coincidit amb una convocatòria de vaga d’universitats i instituts. Segons el Sindicat d’Estudiants, aquesta vaga ha tingut un seguiment del 70 %. Ara, demanen que més organitzacions se sumin a futures protestes feministes i que donin suport a una convocatòria de vaga general.

Ple rebuig a la sentència

Milers de persones ja van omplir la plaça de Sant Jaume la tarda que es va conèixer la sentència de La Manada. Hores després, diversos juristes també van assegurar que hi va haver violació i no abús sexual, tal com va dictaminar el tribunal. L’endemà de la resolució judicial, tots els grups municipals van donar suport a una declaració que rebutjava la sentència.