Uns 200 veïns del Raval es manifesten aquest dijous als carrers del barri per pressionar el consistori que, en el ple d’aquest divendres -l’últim del mandat- ha de decidir on ubicar el nou CAP Raval Nord: si a la capella de la Misericòrdia -com defensen veïns i govern municipal- o en un edifici annex al MACBA, que CatSalut ha presentat aquest mateix dijous.

Els integrants de la Plataforma CAP Raval Nord Digne defensen la opció del temple religiós per al nou equipament, i han expressat aquests darrers dies que “desconfien” de la nova proposta de CatSalut, que contempla un edifici annex al museu amb dues possibles opcions. Consideren que “triar el cub -com és coneix l’annex- endarreriria el CAP, perquè necessitaria d’una modificació del Pla General Metropolità“, quan apostar per la Misericòrdia representaria “guanyar temps”, després de 13 anys de demandes.

Segons les propostes presentades ara mateix, a la capella s’hi podria construir un ambulatori de 2.500 metres quadrats -tot mantenint la façana del temple- mentre que amb el nou edifici contigu al museu es disposaria de 3.000 metres quadrats d’equipament.