Una vintena de representants del personal docent han decidit tancar-se a la seu del Departament d’Educació com a mostra de rebuig del que consideren una actitud d'”immobilisme” del govern català. Aquest dijous, sindicats i administració s’han reunit en la mesa sectorial del personal docent no universitari, amb l’objectiu d’obrir una negociació que aturi la convocatòria d’una vaga del sector educatiu, prevista pel 16 de maig. Una reunió que ha acabat sense cap acord per desconvocar la vaga.

Els sindicats han entrat a la trobada amb la reclamació ”irrenunciable” per recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal. També demanen altres qüestions pendents com la reducció de les ràtios i la garantia que no es tancarà cap grup a l’escola pública. Però asseguren que la Generalitat s’hi ha presentat “amb cap proposta” per resoldre la situació laboral dels docents. De la seva banda, la direcció general de professorat assegura que, en un escenari de pròrroga pressupostària, “no és possible implementar aquestes mesures” i han emplaçat els sindicats a “negociar la seva priorització” per implementar-les quan el pressupost ho permeti.

Els representants sindicals consideren que les mesures que plantegen ja s’haurien d’haver aprovat, i denuncien que després de sis anys les retallades que es van aplicar de forma “extraordinària” a l’inici de la crisi segueixen vigents. I demanen un decret llei que faci possible una dotació pressupostària per aquestes demandes. En un comunicat conjunt, tots els sindicats representants dels treballadors de l’educació pública (CCOO, USTEC·STEs (IAC), I-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT) han fet una crida a tots els docents i el conjunt de la ciutadania a concentrar-se durant la tancada a les portes del Departament.

Administració i docents es tornaran a reunir aquest divendres en una mesa sectorial que ja estava prevista i, si no hi ha cap gest del govern, asseguren els sindicats, procediran a registrar la convocatòria de vaga pel 16 de maig.